ΑΡΤΑ :Εγκαίνια του κέντρου διημέρευσης για άτομα με αναπηρίες η «αγκαλιά»

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες του Συλλόγου Γονέων κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Άρτας «αγκαλιά».
Το Κέντρο Διημέρευσης θα μπορεί να φιλοξενεί συνολικά 19 παιδιά με αναπηρία και η λειτουργία του θα είναι για 3 χρόνια, ενώ απασχολεί περίπου 10 εργαζόμενους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 547.200 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, καθώς και Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, μέσω του οποίου υποβλήθηκε η πρόταση στο ΕΣΠΑ.
«Η Αγκαλιά άνοιξε και υποδέχεται τα παιδιά της. Θέλουμε αυτά τα παιδιά να βρουν μια στέγη – να κοινωνικοποιηθούν. Είμαστε ακόμη πιο χαρούμενοι γιατί εξασφαλίστηκε η λειτουργία της δομής μέσω του ΕΣΠΑ.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για αυτό. Τους υπαλλήλους του Δήμου Αρταίων και της Περιφέρειας Ηπείρου και βέβαια τα ίδια τα μέλη της «Αγκαλιάς» για την μόχθησαν ώστε να μετουσιωθεί σε πράξη η προσπάθειά τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αρταίων.
Για το Δήμο Αρταίων η δημιουργία νέων κοινωνικών δομών αποτελεί προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας (στο ισόγειο του Δημαρχείου), ενώ έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η δημιουργία της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Συσσιτίου και Φαρμακείου.
Πηγή: sovara.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Προβολή της παιδικής ταινίας “Coco” στην πλατεία Κομποτίου από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

27/07/2022, 2:29 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

9 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανάπλαση του κέντρου της Άρτας

13/07/2022, 3:18 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε η διοικητική παραλαβή του «Αλιευτικού Καταφυγίου Κόπραινας»

13/07/2022, 11:44 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας 

06/07/2022, 2:44 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Άρτα : Με τους λογαριασμούς ύδρευσης, οι δημότες παραλαμβάνουν και ενημερωτικό φυλλάδιο

21/06/2022, 2:59 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στο Περιβάλλον από τον Δήμο Αρταίων

06/06/2022, 2:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites