Χωρίς το Πανηπειρωτικό Σωματείο Εμπόρων Βιοτεχνών “Πρόοδος” η φετινή εμποροπανήγυρη στη Βουνοπλαγιά

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ

<<Η ΠΡΟΟΔΟΣ>>

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος στις αρχές Σεπτεμβρίου στην πόλη μας γίνεται  παραδοσιακή εμποροπανήγυρη, μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση και ίσως η μεγαλύτερη από άποψη αγοραστικού ενδιαφέροντας στην Ελλάδα. Φυσικά τα τελευταία χρόνια την φιλοξενεί ο Δήμος Ζίτσας στην περιοχή της Βουνοπλαγιάς γιατί ο δήμος Ιωαννιτών δεν έχει την πρόθεση να φιλοξενήσει ένα παραδοσιακό θεσμό που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας πάνω από 150 χρόνια.

Το φετινό “παζάρι” όμως θα είναι φτωχό, και θα είναι φτωχό διότι το  σωματείο μας που από την ίδρυση του συμμετέχει στην εμποροπανήγυρη εφέτος δεν θα συμμετέχει. Αυτό σημαίνει πως πολλοί αξιόλογοι έμποροι της Ηπείρου και όχι μόνο, δεν θα δώσουν την παρουσία τους σε έναν θεσμό που για όλους τους συμμετέχοντες αλλά  και για πολλές επιχειρήσεις της πόλης μας  αποτελεί μεγάλη ανάσα μέσα στην οικονομική ασφυξία που ζούμε τα τελευταία 7 χρόνια.

Ο λόγος της μη συμμετοχής  μας είναι οι παράλογες απαιτήσεις των υπολοίπων σωματείων στην αλλαγή της κατασκευής, και της διαρρύθμισης του χώρου για να ευνοηθούν ορισμένοι συμμετέχοντες εις βάρος κάποιων άλλων. Ζητήθηκε από τον κατασκευαστή (μέλος του σωματείου μας) η αλλαγή του βάθους των παραπηγμάτων και του φάρδους των διαδρόμων με αποτέλεσμα να τεθεί θέμα ασφάλειας ολόκληρης της κατασκευής. Φυσικά ο κάθε ένας μπορεί να ζητάει ότι θέλει, οι  κατασκευές όμως έχουν συγκεκριμένο τρόπο αποπεράτωσης και αυτός ο τρόπος καθορίζεται σε  στατικές μελέτες που είναι αδύνατον να αποτυπωθούν σε παράλογες απαιτήσεις. Δημιουργήθηκε έτσι  το δίλημμα παρανομία αναξιοπιστία και κακή κατασκευή ή αποχώρηση.

Η αντίθεσή μας σε αυτό το θέατρο του παραλόγου προς υπεράσπιση του κατασκευαστή, των συμμετεχόντων , του καταναλωτικού κοινού και της προστασίας του θεσμού της εμποροπανήγυρης δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση από τα άλλα σωματεία και έτσι αποχωρήσαμε από την εμποροπανήγυρη.

Εκ των υστέρων διαπιστώσαμε πως η αλλαγή της κατασκευής ήταν μια πρόφαση για να “πεταχτεί” το Γιαννιώτικο σωματείο από την εμποροπανήγυρη γιατί η κατασκευή -όπως γίνεται αυτή τη στιγμή- δεν έχει οπτικά τουλάχιστον καμία διαφορά από την κατασκευή που γινόταν. Ο κατασκευαστής που δεν γνωρίζουμε ποιος είναι και ποια είναι η προηγούμενη εμπειρία του προφανώς ακολουθεί  τον ορθό παραδοσιακό τρόπο κατασκευής.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε δημόσια τα μέλη μας για την εξέλιξη αυτή γιατί εύλογα θα αναρωτηθούν ποιος είναι ο λόγος της αποχώρησης μας. Επίσης σε όσους θα θελήσουν να συμμετέχουν, οφείλουμε να τους επιστήσουμε την προσοχή γιατί μπορεί να αντιμετωπίσουν και αυτοί αρκετά προβλήματα ως μέλη του σωματείου μας.

Από την πλευρά μας ευχαριστούμε ολόκληρη την δημοτική αρχή του δήμου Ζίτσας συμπεριλαμβανομένου και της αντιπολίτευσης στην προσπάθεια τους να  επικρατήσει η λογική η νομιμότητα και η κανονικότητα . Εκτιμούμε βαθύτατα την αναγνώριση του σωματείου μας από μέρους τους ως εγγυητές  καλής λειτουργίας της εμποροπανήγυρης και ως ρυθμιστές των πάσης φύσεως προβλημάτων που προέκυπταν μεταξύ του δήμου και της εμποροπανήγυρης.

Τέλος ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να μην παρουσιαστούν ανυπέρβλητα προβλήματα τα οποία θα πλήξουν το κύρος και τον θεσμό της εμποροπανήγυρης.

 

Καλές δουλείες σε όλους !


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

“Μπαλάκι” έχει κάνει υπάλληλο του Δήμου Ιωαννιτών ο Μωυσής Ελισάφ

22/06/2021, 9:40 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης : “Τώρα είναι η ευκαιρία να επενδύσουμε σε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με καταλύτη την τεχνολογία”

18/06/2021, 6:03 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ο K. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της TeamViewer στα Γιάννενα

18/06/2021, 4:26 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ : Στο νέο Εμβολιαστικό Κέντρο ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης

18/06/2021, 12:06 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ : Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τη Γενική  Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

18/06/2021, 11:17 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στα Γιάννενα σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

18/06/2021, 9:04 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites