Κυριακή, 16/12/2018

ΠΡΕΒΕΖΑ : Χρήση βίας από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ – Επεισόδιο και γιουχαρίσματα στην Αφων Καλημερη

Ένα περιστατικό που θα πρέπει να ερευνήσει με μεγάλη σοβαρότητα ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρεβεζας κ. Σιορεντας, συνέβη χθες μετά τις 19:00 το απόγευμα κοντα στο Δημοτικο Στάδιο της Πρεβεζας.

Συμφωνα με τα όσα μας κατήγγειλαν αναγνώστες οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο συμβάν, ένας άνδρας υπό την επήρεια μέθης δημιούργησε ένταση ,λόγω της κατάστασης του,  εντός καταστηματος της περιοχης (super market), οι πληροφορίες για το πως βρέθηκε στο σημείο η αστυνομία είναι συγκεχυμένες καθώς άλλοι υποστηρίζουν πως ειδοποιηθηκε από υπαλλήλους του super market και άλλοι πως περνούσε τυχαία.

Συμφωνα με τους καταγγέλοντες η ομάδα ΔΙ.ΑΣ που επιλήφθηκε του περιστατικού, έκανε άσκοπη χρήση βίας, κάτι που δείχνει να ισχύει (ως αναφορά το άσκοπη- η χρήση βιας έγινε δημόσια και δεν αμφισβητείται) καθώς ο συλληφθής ήταν υπό την επήρεια μέθης και σιγουρα αδυναμος να υπερασπιστεί τον εαυτό του.Ειναι γνωστό σε όλους ότι το αλκοόλ μειώνει την αντίληψη …

Βλεποντας τις σκηνές αυτές, πελάτες του Super Market, αλλά και του γειτονικού καφενείου άρχισαν να γιουχάρουν την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ για την συγκεκριμένη ενέργεια.

Παρά την αντίδραση του κόσμου η ομάδα ΔΙ.ΑΣ συνέχισε απτόητη και οδήγησε τον «δράστη» στο Αστυνομικό Τμήμα.

Συμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες (χρησιμοποιούμε πληθυντικό γιατί ήταν παρά πολλοί και έτσι τα όσα γράφονται δεν επιδέχονται αμφισβήτησης) , το περιστατικό δεν ήταν σοβαρό , δεν κινδύνευε δηλαδή η σωματική ακεραιότητα κάποιου αστυνομικού ή περαστικού, ώστε να δικαιολογεί χρήση βίας απο μέρους της Αστυνομίας.

Οι πρακτικές αυτές μας γυρίζουν σε άλλες εποχές από το σκοτεινό παρελθόν και σίγουρα αυτή η μικρή μεμονωμένη ομάδα αστυνομικών  που προέβησαν σε αυτή τη πράξη, δημόσια θέα δεν χαρακτηρίζει όλους τους αστυνομικούς υπαλλήλους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρεβεζας.

Ελπίζουμε ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρεβεζας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει τα δέοντα.

Το mypreveza.gr γνωρίζει το σπουδαίο έργο της Αστυνομίας και δεν είναι λίγες οι φορές που με δημοσιεύσεις εξαίρει το έργο της, όμως τέτοια μεμονωμένα περιστατικά που αμαυρώνουν το Αστυνομικό Σώμα θα πρέπει να αναδεικνύονται για να μην επαναλαμβάνονται.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ