Κυριακή, 16/12/2018

ΠΡΕΒΕΖΑ : Υπό έλεγχο η φωτιά στη Νέα Σαμψούντα – Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Λούρο

Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Canadair στη Φωτιά που ξέσπασε το πρωί στη Νέα Σαμψούντα , λίγα μόλις μέτρα από το Μουσείο Τεχνών και Επιστημών.

Η φωτιά που σύμφωνα με πληροφορίες πρόλαβε και κατέκαψε πάνω από 200 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, θερμοκήπια και ένα πρώην εργοστάσιο παραγωγής ζυμαρικών, τέθηκε υπό έλεγχο μετά από τις τεράστιες προσπάθειες των Πυροσβεστικών Δυνάμεων που επιχείρησαν στη περιοχή.

Η φωτιά έγλειψε στη κυριολεξία τη μονάδα εκτροφής χελιών που βρίσκεται στο σημείο, ενώ ευτυχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν και την αναχαιτίσουν πριν αυτή φτάσει σε αυτό. Αξίζει να σημειωθεί πως οι προσπάθειες ήταν τιτάνιες καθώς στον εξοπλισμό του εργοστασίου υπάρχει δεξαμενή προπανίου και για αυτό το λόγο μάλιστα η αστυνομία απομάκρυνε τους πολίτες από το σημείο.

Στο σημείο επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς δυνάμεις  20 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL , 2 Canadair, σκαφτικά μηχανήματα του Δήμου Πρέβεζας και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων με τα δικά της μέσα.

Την ίδια ώρα η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Πέτρας εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή του Λούρου πλέον.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες λόγων των ισχυρών ανέμων υπάρχουν συνεχής αναζωπυρώσεις που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ συνεχίζουν να εκφράζονται φόβοι για κατεύθυνση της πυρκαγιάς προς το Δάσος του Αγίου Βαρνάβα.

Εδώ και λίγη ώρα οι ρίψεις των πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Canadair έχουν σταματήσει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ