Κυριακή, 08/12/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ : Το πρώτο ταξίδι μιας Caretta caretta από την αμμουδιά μέχρι την ακροθαλασσιά στο Κανάλι

Το πρώτο ταξίδι μιας Caretta caretta από την αμμουδιά όπου σκάει το αυγό της μέχρι την ακροθαλασσιά είναι και το σημαντικότερο της ζωής της. Στηρίζεται στο ένστικτο και το DNA της για να βρει τον προσανατολισμό της. Μόνο αν τα καταφέρει την πρώτη φορά θα ξαναγυρίσει μετά από μερικές δεκαετίες στην ίδια παραλία για να γεννήσει τα μικρά της και να διαιωνίσει το είδος της.

Σύμφωνα με τη WWF Hellas, με το σκάσιμο των αυγών τα μικρά χελωνάκια αναρριχώνται ομαδικά στην επιφάνεια της άμμου και κατευθύνονται προς τη θάλασσα. Η έξοδός τους από τη φωλιά συνήθως γίνεται αργά το απόγευμα ή νωρίς το χάραμα. Τα μικρά προσανατολίζονται από τον φωτεινότερο ορίζοντα που συναντούν.

Όπως φαίνεται  όμως στη Πρέβεζα μια μικρή χελώνα Caretta Caretta έχασε το προσανατολισμό της στη Παραλία Καναλίου, όπου έναν πραγματικός φύλακας άγγελος την βρήκε και της έδειξε το δρόμο για το πρώτο της ταξίδι …

Το πρωί της 21ης Αυγούστου η Patrizia Martinelli‎ Ιταλίδα, κάτοικος  από τη Βερόνα, η οποία κάθε χρόνο διαλέγει το Κανάλι για να κάνει τις διακοπές της, μιας και εκεί έχει αποκτήσει το δικό της σπίτι, βρήκε τη μικρή χελώνα Caretta Caretta την στιγμή που προσπαθούσε να περάσει ένα μεγάλο εμπόδιο και την βοήθησε να ξεκινήσει το σημαντικότερο ταξίδι της ζωής της…

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά βίντεο που απεικονίζουν τέτοιες εικόνες από αλλά μέρη της Ελλάδας, για την Πρέβεζα το παραπάνω βίντεο ίσως είναι το πρωτο και μεχρι τώρα μοναδικό!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ