Σάββατο, 15/12/2018

ΠΡΕΒΕΖΑ : Πως περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ την κατάσταση στα 4 Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 65 ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Την κατάσταση 65 Κέντρων Υγείας της χώρας μας  και τις θέσεις της για το Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου στη Βουλή παρουσιάζει με επιστολή της στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα η ΠΟΕΔΗΝ.

Η εικόνα που εμφανίζουν οι Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας εξαιτίας της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της διαχειριστικής ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ είναι τραγική σύμφωνα και με την μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε  η ΠΟΕΔΗΝ.
Ασθενείς χάνουν τη ζωή τους στα σκαλιά των Κέντρων Υγείας εξαιτίας της έλλειψης ειδικευμένων ιατρών και της απουσίας ΕΚΑΒ, ενώ δεν είναι σε θέση να κάνουν μία ακτινογραφία ή μία γενική αίματος.

Σκουριάζουν πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα στις ζελατίνες καθώς τα Κέντρα Υγείας δεν έχουν ούτε ένα ευρώ να καλύψουν βασικές λειτουργικές δαπάνες και στηρίζονται σε Δωρεές και φιλανθρωπίες.
Μέχρι δίσκο στις λειτουργίες βγάζουν σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι κατά τόπους εκκλησίες, για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας.

Η κατάσταση στα  Κ.Υ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ όπως την περιγράφει με την επιστολής της στον Πρωθυπουργό η ΠΟΕΔΗΝ είναι η παρακάτω: Λειτουργούν (4) Κ.Υ. θεσπρωτικό, Φιλιππιάδας, Πάργας και Καναλακίου. Στην Πάργα παραιτήθηκε η Διευθύντρια του Κ.Υ. και τώρα λειτουργεί με έναν μόνο Ιατρό. Και εφημερεύει μέρα παρά μέρα με το Κ.Υ. Καναλακίου. Το Κ.Υ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ εφημερεύει όλες της ημέρες αφού απέσπασε τον ιατρό από το Κ.Υ. φιλιππιάδας. Το Κ.Υ. Φιλιππιάδας εφημερεύει τις μισές μέρες του μήνα. Τα Κ.Υ. οδεύουν περαιτέρω προς απαξίωση. Έλλειψη ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, έλλειψη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, έλλειψη αναλωσίμων υλικών. Οι ασθενείς πενταπλασιάζονται λόγω καλοκαιρινής περιόδου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ