Δευτέρα, 10/12/2018

ΠΡΕΒΕΖΑ : Δωρεά 269 ιστορικών φωτογραφιών και carte-postale στα Γενικά Αρχεία του Κράτους

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) – Αρχεία Ν. Πρέβεζας εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στους συγγενείς του αείμνηστου Πρεβεζάνου Δημητρίου (Τάκη) Γεωργίου («Νάνου») για τη δωρεά μιας σειράς 269 ιστορικών φωτογραφιών και carte-postale.
Ο Δημήτριος Γεωργίου υπήρξε μια εμβληματική μορφή στην ιστορία του αθλητισμού της Πρέβεζας καθώς, αφενός μεν υπήρξε πολυνίκης αθλητής με πανελλήνιες διακρίσεις στον ακοντισμό, αφετέρου δε διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ίδρυση και λειτουργία πολλών ιστορικών αθλητικών σωματείων της πόλης αλλά και στη διεξαγωγή σπουδαίων αθλητικών διοργανώσεων στην Πρέβεζα. Αξίζει να αναφερθεί η συμβολή του στην αναβίωση των «Ακτίων», που εξελίχθηκαν σε αξιόλογους αθλητικούς αγώνες στίβου, καθώς και η συμμετοχή του στην ίδρυση του πρώτου ναυταθλητικού συλλόγου της πόλης και στη διοργάνωση αγώνων υγρού στίβου στο λιμάνι της Πρέβεζας.

Με την ευκαιρία αυτής της δωρεάς δημοσιεύουμε κάποιες χαρακτηριστικές φωτογραφίες της συλλογής.

Αγώνες κολύμβησης στο λιμάνι της Πρέβεζας

Αγώνες κολύμβησης στο λιμάνι της Πρέβεζας

Ποδοσφαιρική αναμέτρηση Νικοπόλεως – Πύρρου Ιωαννίνων, 1932

 

Ευελπιστούμε ότι και άλλοι συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν το αξιέπαινο παράδειγμα των δωρητών. Θυμίζουμε ότι τα ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Πρέβεζας δέχονται ιδιωτικά αρχειακά τεκμήρια (ιστορικά έγγραφα, βιβλία ή φωτογραφίες) τα οποία μπορούν είτε να παραδοθούν στην πρωτότυπη τους μορφή για φύλαξη στην υπηρεσία μας είτε να δοθούν προσωρινά για ψηφιοποίηση ώστε κατόπιν να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ