Ο πρεβεζάνος Γεράσιμος Μαφρέδας διορίστηκε πάρεδρος στο Πρωτοδικείο της Ευρυτανίας

Ο Γεράσιμος Μαφρέδας του Στυλιανού και της Αικατερίνης διορίστηκε πάρεδρος στο Πρωτοδικείο της Ευρυτανίας με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή. Με την απόφαση του κ.Κοντονή διορίστηκαν στις θέσεις των παρέδρων πρωτοδικείων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων οι απόφοιτοι υποψήφιοι του τμήματος υποψηφίων παρέδρων πρωτοδικείου της Εθνικής Σχολής δικαστικών λειτουργών οι οποίοι περάτωσαν επιτυχώς την κατάρτισή τους στις 31-5-2017 και έχουν τα νόμιμα προσόντα.

Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2017   ο κ. Μαφρέδας συμμετείχε στον Διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δικαστικής Εκπαίδευσης THEMIS Competition 2017 μαζί με τις κα. Ειρήνη Σαρτζετάκη και κα. Αγγελική Τζίφα, σπουδαστές της ΚΒ΄ εκπαιδευτικής σειράς, στην κατεύθυνση της Πολιτικής – Ποινικής Δικαιοσύνης, με την καθοδήγηση της κ.Πελαγίας Γέσιου – Φαλτσή ομ.Καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και τη συνδρομή της κ.Παρθένας Ιωαννίδου, Εφέτη, η οποία συνόδευσε τη διαγωνιζόμενη ομάδα στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

 

Η Ελληνική Ομάδα συμμετείχε στο Semi-Final C  με εργασία με θέμα “Mutual Trust: a Core Principle of EU Law or a Threat for the Protection of the Fundamental Right of Defence in the EU especially after EU Regulation 1215/2012” – “Αμοιβαία Εμπιστοσύνη : Θεμελιώδης Αρχή του Ενωσιακού Δικαίου ή Απειλή για την Προστασία του Θεμελιώδους Δικαιώματος της Άμυνας στην ΕΕ, ιδίως μετά τον Κανονισμό 1215/2012”, αναπτύσσοντας θεματικές, μεταξύ των οποίων οι εξής: α) ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων στον ενωσιακό χώρο και η ανάπτυξη της αρχής της αμοιβαίας εμπιστοσύνης από το ΔΕΕ, σε συνάρτηση και με τη (μη) προσχώρηση της ΕΕ στην ΕΣΔΑ, β) το τεκμήριο ισοδύναμης προστασίας, που υιοθετήθηκε από το ΕΔΔΑ, καθώς και η σχέση του με την ενωσιακή αρχή της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και γ) η προβληματική της αυτόματης εκτελεστότητας αναφορικά με τις ερήμην αποφάσεις, ιδίως μετά τον Κανονισμό 1215/2012. και κατέλαβε την τρίτη θέση

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη “διαδικασία μηχανισμού του θανάτου”

19/06/2021, 12:39 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επαναλειτουργούν από σήμερα οι παιδότοποι, τα λούνα παρκ και οι υπηρεσίες ευεξίας

19/06/2021, 12:33 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρει η απολογία του πιλότου – “Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της”

18/06/2021, 8:57 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ο αστυνομικός Χρήστος Βαρδίκος

18/06/2021, 6:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη έλαβε ο πιλότος

18/06/2021, 6:15 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛΑΣ για την υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν – Τα ευρήματα που οδήγησαν στον δράστη

18/06/2021, 6:08 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites