«Ανοίγει» η πρόσκληση για την αγροτική οδοποιία στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

«Ανοίγει» η πρόσκληση για την αγροτική οδοποιία στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ο Απ. Κατσιφάρας υπέγραψε την απόφαση για τα 4,1 εκατ. ευρώ

 

Η κατασκευή έργων πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφική εκμετάλλευση, που θα συμβάλλουν στη στήριξη των παραγωγών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ώστε να βελτιώσουν τις υποδομές τους και έτσι να ενισχύσουν την περιφερειακή οικονομία, προχωρά πλέον μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, της σχετικής πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση του Περιφερειάρχη, ανοίγει η πρόσκληση για την υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 για τη δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε Γεωργική Γη και Κτηνοτροφικές Εκμεταλλεύσεις», του Υπομέτρου 4.3 «Στήριξη για Επενδύσεις σε Υποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξης, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της Γεωργίας και της Δασοκομίας», του μέτρου 4. «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού».

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν από 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι 30 Νοεμβρίου 2017.

Ήδη από τους προηγούμενους μήνες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας, προχώρησε σε διαρκή διαβούλευση και συνεργασία με τους Δημάρχους και τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την προετοιμασία των Δήμων σχετικά με την υποβολή προτάσεων έργων για ένταξη και χρηματοδότηση στο πλαίσιο αυτό.

«Στηρίζουμε τους παραγωγούς, τους κτηνοτρόφους, τις τοπικές κοινωνίες και τις παραγωγικές ομάδες, με κάθε τρόπο. Προσφάτως εντάξαμε πάνω από 1.200 νέους αγρότες προς χρηματοδότηση στο ΠΑΑ και θα συνεχίσουμε και με επιλαχόντες, αφού καταφέραμε να εξασφαλίσουμε επιπλέον πόρους. Σήμερα προχωράμε στην έκδοση της πρόσκλησης για την αγροτική οδοποιία, ώστε να μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε τους παρατημένους για τόσα χρόνια, αγροτικούς δρόμους που ταλαιπωρούν τους αγρότες» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας:

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους Δήμους, ώστε να υποβληθούν ώριμες προτάσεις και να προχωρήσουν σύντομα. Δεν είμαστε εδώ για ρουσφέτια. Εξυπηρετούμε τις ανάγκες της κοινωνίας. Η αξιολόγηση γίνεται με αντικειμενικό τρόπο και κριτήρια και στόχος μας είναι να αποφύγουμε τυχόν καθυστερήσεις».

 

Πράξεις και δαπάνη

Η συγχρηματοδοτούμενη συνολική δημόσια δαπάνη, που διατίθεται για την ένταξη πράξεων, ανέρχεται σε 4.100.000 ευρώ.

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων ορίζεται το ποσό των 200.000 ευρώ, ενώ ως μέγιστος προϋπολογισμός το ποσό των 600.000 ευρώ.

Οι δράσεις θα πρέπει να είναι συμβατές με τους όρους και προϋποθέσεις του ΠΑΑ 2014-2020.

Οι προτεινόμενες πράξεις θα προβλέπονται στον σχετικό δημοτικό ή περιφερειακό σχεδιασμό, να υλοποιούνται σε εκτός σχεδίου περιοχές, ενώ δεν θα περιλαμβάνουν δαπάνες που αφορούν συνήθεις παρεμβάσεις συντήρησης, και δεν θα αφορούν στήριξη σε δρόμους που εξυπηρετούν τη γενική κυκλοφορία και αποτελούν μέρος του ευρύτερου οδικού δικτύου.

Κάθε πράξη να αναφέρεται σε μία (1) αγροτική οδό.

 

Υποβολή αιτήσεων

H αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣΑΑ (www.opsaa.gr/RDIIS) συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά/έγγραφα για τα οποία ορίζεται ως υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή. Για τον σκοπό αυτό, απαιτείται τα στελέχη του δυνητικού δικαιούχου, να διαθέτουν ατομικό κωδικό πρόσβασης στο ΟΠΣΑΑ.

Επιπλέον, η υπογεγραμμένη αίτηση στήριξης και τα δικαιολογητικά/έγγραφα για τα οποία δεν ορίζεται η ηλεκτρονική υποβολή υποβάλλονται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας, στη διεύθυνση Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 28, Τ.Κ. 26441 ΠΑΤΡΑ, έως τις 15:00μ.μ.

 

Επικοινωνία

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των αιτήσεων στήριξης και άλλες διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Θανάση Πετρόπουλο (τηλ.2613611414 και email: apetropoulos@mou.gr) και Δήμητρα Ασημακοπούλου (τηλ. 2613 611428 και e-mail: dasimakopoulou@mou.gr).

Επιπλέον, πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr και στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας www.dytikiellada.gr.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites