Αγανάκτηση προκάλεσε μετακίνηση πυροσβεστών από την Πρέβεζα και την Άρτα στη Μυτιλήνη

Την αγανάκτηση του Προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ζώη Μαργέλη προκάλεσε η πρόσφατη μετακίνηση 2 επανδρωμένων Πυροσβεστικών Οχημάτων από την Πρέβεζα και την Άρτα με προορισμό την Μυτιλήνη, για συνδρομή στην μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Νησί και η οποία τέθηκε υπό έλεγχο χθες το πρωί.

Οι Πυροσβέστες από την Ήπειρο έπρεπε να διανύσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Πρέβεζα και την Άρτα για το Λιμάνι του Πειραιά, για να πάρουν το καράβι για την Λέσβο με σκοπό να συνδράμουν στη φωτιά.

Τελικά δυο ώρες πριν επιβιβαστούν στο πλοίο ειδοποιήθηκαν πως τελικά δεν χρειάζονταν να μεταβούν στο νησί και πως επρεπε να επιστρέψουν πίσω στις βάσεις τους!

Η συγκεκριμένη μετακίνηση θεωρήθηκε άσκοπη από τον κ. Μαργέλη λόγω της μεγάλης απόστασης, κάτι που αποδείχθηκε και στην πραγματικότητα, αφού μέχρι να φθάσουν οι Πυροσβέστες από την Ήπειρο στην Λέσβο, η φωτιά είχε τεθεί σχεδόν υπό έλεγχο και τους γύρισαν πίσω χωρίς καν να φτάσουν στο νησί.

Οι Πυροσβέστες της Ηπείρου είναι πάντα στο πλευρό όσων τους χρειάζονται και σπεύδουν να συνδράμουν σε μεγάλες πυρκαγιές, όμως οι κλήσεις για συνδρομή θα πρέπει να γίνονται μετά από ωριμότερη σκέψη , ειδικότερα όταν πρόκειται για τόσο μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, οι οποίες δημιουργούν άσκοπη καταπόνηση τους.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης : “Τώρα είναι η ευκαιρία να επενδύσουμε σε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με καταλύτη την τεχνολογία”

18/06/2021, 6:03 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ο K. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της TeamViewer στα Γιάννενα

18/06/2021, 4:26 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ : Στο νέο Εμβολιαστικό Κέντρο ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης

18/06/2021, 12:06 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ : Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τη Γενική  Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

18/06/2021, 11:17 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στα Γιάννενα σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

18/06/2021, 9:04 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Στα Γιάννενα αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

17/06/2021, 8:32 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites