Το ΚΕΕΛΠΝΟ βάζει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με το θάνατο της 41χρονης τουρίστριας που παραθέριζε στην Άνω Σκαφιδωτή της Πρέβεζας

Αφορμή για να αναδειχθεί η κάκιστη δημοσιογραφία που εκτελούν Μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στάθηκε η αναδημοσίευση του δημοσιεύματος του  mypreveza.gr σχετικά με την ταυτοποίηση του δείγματος της 41χρονης τουρίστριας που παραθέριζε στην Άνω Σκαφιδωτή (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Σύμφωνα και με την την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στο δείγμα της 41χρονης βρέθηκε το στέλεχος vibrio non toxigenic, δηλαδή στέλεχος υποτύπος της χολέρας, που δεν παράγει την τοξίνη της χολέρας, (όπως με απόλυτη σαφήνεια και υπευθυνότητα σας μεταφέραμε χθες) και OXI χολέρα, όπως παρερμηνεύτηκε από Μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης (κυρίως Αθηναϊκά), τα οποία μέσα σε λίγες ώρες στο βωμό της επισκεψιμότητας έσπειραν τον πανικό γράφοντας ευφάνταστους και ψευδής τίτλους με βασικότερο “Ότι ο θάνατος της 41χρονης προήλθε από χολέρα” .

Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας ως όφειλε από την πρώτη στιγμή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι το μικροβιολογικό εργαστήριο της Πρέβεζας διέγνωσε από την πρώτη στιγμή το συγκεκριμένο στέλεχος, διαψεύδοντας ανακριβή δημοσιεύματα περί λάθους διάγνωσης, ενώ ρητά και κατηγορηματικά αναφέρει πως δεν υπάρχει καμία τοξικότητα στο συγκεκριμένο στέλεχος και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον πληθυσμό, διαψεύδοντας έτσι άλλα ανακριβή δημοσιεύματα που έκαναν λόγω για σοβαρή μολυσματική ασθένεια.

Την ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου της Πρέβεζας ήρθε να συμπληρώσει η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία επιβεβαιώνει και την ορθότητα των αποτελεσμάτων του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, αλλά και το αυτούσιο δημοσίευμα του mypreveza.gr, διαψεύδοντας όμως τις αναδημοσιεύσεις των Μέσων Ενημέρωσης που κάνουν λόγω για χολέρα.

Ως αναφορά τις αναδημοσιεύσεις που κάνουν λόγο για θάνατο της τουρίστριας από χολέρα και αναφέρουν ως πηγή το mypreveza.gr δεν έχουν καμία σχέση με το αρχικό δημοσίευμα του μέσου και παρακαλούμε θερμά τους αναγνώστες μας να μην τις λάβουν υπόψιν και να παραμείνουν στο αρχικό δημοσίευμα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Διαβάστε την ανακοίνωση ΚΕΕΛΠΝΟ:

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν θάνατο γυναίκας τουρίστριας από χολέρα, με ανακοίνωσή του διαψεύδει ότι επρόκειτο για κρούσμα χολέρας και επισημαίνει ότι με βάση τα δεδομένα των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα με παρόμοια συμπτώματα στην περιοχή, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για άλλα πιθανά κρούσματα στην Ελλάδα, ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας στο γενικό πληθυσμό.
Η άτυχη 42χρονη, ήρθε στην Ελλάδα από τη Γερμανία για διακοπές και διέμενε σε οικογενειακή εστία με συγγενείς. Η γυναίκα παρουσίασε εικόνα αναπνευστικής δυσχέρειας και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καναλακίου από όπου και παραπέμφθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και εν συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.
Ο εργαστηριακός έλεγχος έδειξε στέλεχος vibrio non toxigenic στο αίμα που δεν παράγει την τοξίνη της χολέρας, κατά συνέπεια δεν πρόκειται για κρούσμα χολέρας. Το ακριβές αίτιο θανάτου είναι υπό διερεύνηση ενώ παράλληλα διερευνάται και η πιθανότητα μόλυνσης πριν την άφιξη της γυναίκας στη χώρα μας.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites