Ο 18χρονος Γιάννης Τσίγγος από το Μιχαλίτσι Πρέβεζας παίκτης της ομάδας Κ20 του Παναθηναϊκού

Σε μια σημαντική προσθήκη προχώρησε η Κ20 του Παναθηναϊκού αποκτώντας τελικά τον 18χρονο Γιάννη Τσίγγο σε μια κίνηση που θα ενισχύσει σημαντικά τους πράσινους τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League ενώ αποτελεί και μια κίνηση με προοπτική το μέλλον.

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής δοκιμαζόταν τις τελευταίες μέρες από τους ανθρώπους του τριφυλλιού, όχι τόσο για την αξία του καθώς αυτή τη γνωρίζουν πολύ καλά οι Τάκης Φύσσας, Θόδωρος Ελευθεριάδης, αλλά για να δείξει κατά πόσο έχει ξεπεράσει έναν τραυματισμό που είχε.

Από τη στιγμή όμως που έβγαλε χωρίς κανένα πρόβλημα τις προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα αλλά και τα εργομετρικά του ήταν πολύ καλά ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην απόκτηση του. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής υπέγραψε και το δελτίο του με τους πράσινους και είναι και επίσημα μέλος του ρόστερ του τριφυλλιού.

Ο Τσίγγος θα αγωνιστεί τη σεζόν αυτή στην Κ20 του τριφυλλιού και θα έχει την ευκαιρία να δείξει την αξία του ώστε το επόμενο καλοκαίρι να κερδίσει ένα επαγγελματικό συμβόλαιο όπως και οι υπόλοιποι 99άρηδες που υπάρχουν στο τριφύλλι.

ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ο νεαρός επιθετικός έχει μάθει τα βασικά του ποδοσφαίρου στη Γερμανία όπου έχει αγωνιστεί και με την Σάλκε και στη χώρα μας ήρθε τον Ιανουάριο του 2017 για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Γιάννης Τσίγγος κατάγεται από την Πρέβεζα και συγκεκριμένα το χωριό Μιχαλίτσι αλλά έχει γεννηθεί στη Γερμανία καθώς οι γονείς του, Βασιλική Μπάκα και Παναγιώτης Τσίγγος, έφυγαν από την πατρίδα για τη Γερμανία.

Εκεί στο Μπίλεφελντ στις 18 Μαϊου 1999 στο Μπίλεφελντ γεννήθηκε ο Γιάννης. Για τον ίδιο όμως, δεν υπήρξε δυσκολία. Έχοντας τους γονείς του δίπλα του, παρόλο που μεγάλωσε εκτός πατρίδας, έμαθε τα ελληνικά και μεγάλωσε σε ελληνικό περίγυρο.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία πέντε ετών σε μια μικρή ομάδα για να κάνει το πρώτο του σημαντικό βήμα όταν ήταν επτά ετών όταν και πήγε στην Αρμίνια Μπίλεφελντ.

Το ταλέντο του αξιοποιήθηκε εξαιρετικά από την ομάδα και ύστερα από έξι χρόνια, πήρε μεταγραφή για τη Σάλκε. Εκεί μάλιστα συνέπεσε και με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, με τον Έλληνα διεθνή να έχει από κοντά το νεαρό επιθετικό και να του δίνει συμβουλές.

ΤΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΟΚ
Στα χρόνια που αγωνιζόταν στην Σάλκε όμως στάθηκε άτυχος καθώς είχε έναν τραυματισμό στον αστράγαλο και έκανε ένα χειρουργείο αλλά επανήλθε δείχνοντας ότι τον είχε ξεπεράσει. Δεν είχε όμως το χρόνο συμμετοχής που ήθελε στην ομάδα του Ρουρ και πήγε στην ομάδα Νέων της Πάντεμπορν τον Ιούλιο του 2016. Και εκεί όμως σύντομα υπήρξε αλλαγή προπονητή με το νέο τεχνικό να μην υπολογίζει στο νεαρό ποδοσφαιριστή.

Τότε θέληση του ήταν να επαναπατριστεί με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να δείχνουν ενδιαφέρον για τον 17χρονο επιθετικό ο οποίος ήταν και βασικός με την Εθνική Παίδων. Τη μάχη ανάμεσα στις τρεις ομάδες κέρδισε τελικά ο ΠΑΟΚ και έτσι ο Τσίγγος εντάχθηκε στην Κ20 του ΠΑΟΚ.

Το καλοκαίρι όμως και μετά από συνεννόηση των ανθρώπων της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τους εκπροσώπους του Τσίγγου αποφασίστηκε να μην προχωρήσει η συνεργασία των δυο πλευρών και ο 18χρονος άσος έμεινε ελεύθερος.

Εκεί μπήκε στη μέση ο Παναθηναϊκός που δοκίμασε τον ποδοσφαιριστή το προηγούμενο διάστημα και όπως γράψαμε ήδη έπεισε τους πράσινους που τελικά προχώρησαν στην απόκτηση του.

πηγή:sport24.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites