Εξόρμηση – περιοδεία σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ σε ξενοδοχεία του Δήμου Πάργας

Γραμματεία ΠΑΜΕ Πρέβεζας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδεία – παρέμβαση  πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 19/7 μέλη του ΠΑΜΕ, της Διοίκησης του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, μέλη  της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με την Δ.Α.Σ  καθώς και εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση χώρους εργασίας και  ξενοδοχεία της Πάργας.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν τα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο. Έναν κλάδο που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης έχει κερδοφορία, ευαγγελίζεται από τις κυβερνήσεις ως «η βαριά βιομηχανία» της χώρας, που οι κυβερνήσεις στηρίζονται για την αύξηση του ΑΕΠ, του κρατικού προϋπολογισμού κοκ.

Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν ωφέλησαν τους εργαζόμενους στον κλάδο οι οποίοι ζουν με την εντατικοποίηση, τα ελαστικά ωράρια, τις απλήρωτες υπερωρίες, την μείωση των μισθών τους, την τζάμπα εργασία μέσω της δήθεν πρακτικής, οι θέσεις των οποίων καλύπτουν οργανικές θέσεις.

Στην παρέμβασή τους, με θετική αποδοχή, οι αντιπρόσωποι των σωματείων πρόβαλαν την διέξοδο στους εργαζόμενους, με την οργάνωσή τους στα σωματεία με διεκδικητικό πλαίσιο για τις σύγχρονες ανάγκες τους, σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα και τα κέρδη της εργοδοσίας.

Επίσης απεύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία στις 20/7,  που έχει αποφασιστεί από την Ομοσπονδία, μετά από την πίεση 36 σωματείων του κλάδου για την υπεράσπιση και την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Στην προσπάθεια αυτή αντίπαλος μας η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου, που θέλει ιδεολογικά δεμένους χειροπόδαρα και αμέτοχους τους εργαζόμενους, αλλά και τους πρόθυμους συνοδοιπόρους τους, που φέρουν και τον τίτλο του ‘’συνδικαλιστή’’ όπως μέλος της διοίκησης του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων – Σερβιτόρων Πρέβεζας, ένα σωματείο σφραγίδα, στήριγμα των εργοδοτών μακριά από τα προβλήματα των εργαζομένων, ο οποίος μόλις μας αντιλήφτηκε κάλεσε τους εργαζόμενους να απομακρυνθούν και να μην έρθουν σε επαφή μαζί μας. Στην δική του άλλωστε λογική, όπως και των ¨ομοϊδεατών¨ του, δεν βρίσκονται οι διεκδικήσεις των εργαζομένων και οι απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά ο εγκλωβισμός στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την τακτική που έχουν σε βάρος τους, η οποία αποτελεί ¨γάγγραινα¨ για το κίνημα και να τους απομονώσουν σε Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και ΓΣΕΕ.  

Να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό διεκδικώντας την ζωή που τους αξίζει.      


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites