Τετάρτη, 05/08/2020

Χορωδιακή Μαγεία στην πρεμιέρα της Όπερας του Νερού και του Ονείρου στην Πρέβεζα

Ξεκίνησε η δεύτερη σεζόν για το πρωτότυπο δημιούργημα του Πρεβεζάνου δημιουργού κ. Λέανδρου Σπαρτιώτη

Με το Διεθνές Χορωδιακό φεστιβάλ Πρέβεζας ξεκίνησε χθες Παρασκευή 7 Ιουλίου ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων της Όπερας του Νερού και του Ονείρου.

Το δημιούργημα του κ. Λέανδρου Σπαρτιώτη το οποίο αποτελείται κυρίως από ανακυκλώσιμα υλικά έχει μήκος 30 μέτρα, ύψος 8 και εμβαδόν περίπου 200 τετραγωνικά, στήθηκε και φέτος  στην παραλία της πόλης, δίπλα στον Ενετικό προμαχώνα και πρόκειται να φιλοξενήσει πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η βραδιά ξεκίνησε με την χορωδία “Stimmbänder” από το Basel της Ελβετίας η οποία  υπό την διεύθυνση του  Imogen Jans παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια της χώρας τα οποία ενθουσίασαν το φιλόμουσο κοινό της όπερας.


Στην συνέχεια η  Μικτή Χορωδία Δήμου Γερμασόγιας της Κύπρου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Σόλωνα Κλαδά
τραγούδησε τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών όπως του Μάριου Τόκα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Δημήτρη Λάγιου και του  Γιάννη Μαρκόπουλου.

Την σκυτάλη πήρε η Παιδική Χορωδία Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας η οποία υπό την διεύθυνση της Αρετούσας Νικολοπούλου ταξίδεψε τους θεατές στα μουσικά μονοπάτια του ελληνικού και του ξένου ρεπερτορίου

Η υπέροχη αυτή μουσική βραδιά ολοκληρώθηκε με τις χορωδίες  “Canta Chiara” από το Βερολίνο της Γερμανίας , την παιδική χορωδία “Radost” από την Πράγα της Τσεχίας  και την χορωδία “Lautitia” από το Debrecen της Ουγγαρίας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ