Το Επιμελητήριο Άρτας στην 63η «Summer Fancy Food Show 2017

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής και πραγματοποιήθηκε 25-27 Ιουνίου 2017 στη Νέα Υόρκη και συμμετείχαν 41 ελληνικές επιχειρήσεις.

Άρτα, 6 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ενδιαφέρον των εκπροσώπων του χώρου της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής και  της μαζικής εστίασης  της Αμερικής συγκέντρωσαν οι προθήκες του Επιμελητηρίου Άρτας και των Αρτινών επιχειρήσεων, που συμμετείχαν στο εθνικό περίπτερο στην 63η «Summer Fancy Food Show 2017».

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής και πραγματοποιήθηκε 25-27 Ιουνίου 2017 στη Νέα Υόρκη και συμμετείχαν 41 ελληνικές επιχειρήσεις.

Όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Άρτας στην Έκθεση, κ. Φίλιππος Μπέης, που είχε συναντήσεις με Αμερικανούς χονδρεμπόρους και ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα στην Αμερική, καθώς θεωρούνται υψηλής ποιότητας και είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των Αμερικανών. Χρειάζεται ωστόσο, σωστή συσκευασία και προβολή, αλλά κυρίως συνέπεια στην παράδοση των προϊόντων. Ταυτόχρονα απαιτείται πλήρη συμμόρφωση στις απαιτήσεις του FDA, των πιστοποιήσεων δηλαδή που πρέπει να έχει ένα προϊόν για να εισαχθεί στην Αμερική (πιστοποιήσεις που αφορούν στον τρόπο καλλιέργειας, τυποποίησης και εμπορίας). Η ποιότητα για του Αμερικανούς μετράει πολύ περισσότερο από το κόστος του προϊόντος. Αυτό εισέπραξα από τις συναντήσεις που είχα» καταλήγει ο  ο κ. Μπέης.

Τις προθήκες του Επιμελητηρίου Άρτας
επισκέφθηκε την ημέρα των εγκαινίων και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Enterprise Greece κ. Στάικο. Ο κ. Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων  τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία που έχει η έκθεση για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και την όσο το δυνατόν καλύτερη διείσδυσή τους στις διεθνείς αγορές και μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως ο αγροδιατροφικός είναι ένας πολύ υποσχόμενος τομέας με εξωστρεφή χαρακτηριστικά δυναμικής επέκτασης και επιπλέον βρίσκεται στην αιχμή του νέου αναπτυξιακού προτύπου που προωθεί η κυβέρνηση για τη χώρα.

Τέλος, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους ξένους επιχειρηματίες να επενδύσουν στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών και δη στις ανερχόμενες καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του χώρου που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Τα “Απάτητα Βουνά” της Ηπείρου!

19/01/2022, 3:40 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Το ΚΑΣ ενέκρινε την οριστική μελέτη για το ΞΕΝΙΑ ΆΡΤΑΣ

19/01/2022, 3:02 μμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε παραγωγούς χοίρων και μελιού λόγω πανδημίας

18/01/2022, 11:00 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

«Επέστρεψε» στην πατρίδα του, το Πέτα ο πεσόντας ήρωας Συνταγματάρχης των ΕΛ.ΔΥ.Κ, Κωνσταντίνος Κόκκας

17/01/2022, 11:24 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Προσφορά αγάπης και ζωής από τους Πυροσβέστες της Ηπείρου

16/01/2022, 12:48 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Ηγουμενίτσα : Ασθενοφόρο αντί για ασθενή μετέφερε χασίς

16/01/2022, 11:36 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites