Τον Πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε ο Βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας στο 4ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, παραβρέθηκε, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στο 4ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, το οποίο διεξήχθη στην Πρέβεζα 27-29 Ιουλίου 2017, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση.  Ακολουθεί ο χαιρετισμός του βουλευτή Ν. Πρέβεζας:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Εκ μέρους  του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κυρίου Νικολάου Βούτση, τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ, χαιρετίζω τις εργασίες του τετάρτου Τακτικού Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Ενός Συνεδρίου, που διεξάγεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της χώρας μας.

Για τη χώρα μας, που εδώ και μια επταετία βιώνει τις σκληρές συνέπειες στρεβλών επιλογών.

Είτε αυτές ήταν οι επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων, που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας,  είτε των εταίρων μας στην Ευρώπη, που μας  υπέδειξαν  από την αρχή της κρίσης τη λάθος συνταγή για την υπέρβασή της.

Όμως, σήμερα,  δεν χρειάζεται να μιλήσουμε άλλο για το παρελθόν.

Πλέον, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ξανακοιτάξει προς το μέλλον με αισιοδοξία. Και αυτό δεν είναι μια ευχή. Είναι η πραγματικότητα, η οποία είναι αποτέλεσμα της επίμονης διαπραγματευτικής προσπάθειας  της ελληνικής  κυβέρνησης για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, οριστικά,  σ’ ένα χρόνο από σήμερα, και να την βάλει στο μονοπάτι της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας.

Σ’ αυτή τη κατεύθυνση, συνέβαλαν:  η απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017, η  έξοδος της χώρας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος στις 12 Ιουλίου 2017 και  η αναβάθμιση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας από διεθνείς οίκους αξιολόγησης τον τελευταίο μήνα.

Όλες οι παραπάνω εξελίξεις είχαν ως αποτέλεσμα την προχθεσινή  έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και επιβεβαιώνει την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η δική μας εκτίμηση για την έξοδο από την κρίση, όμως,  δεν εξαντλείται στις αγορές. Εμείς, πέραν της αναγκαίας δημοσιονομικής εξυγίανσης, αναγκαίας για την έξοδο από τα μνημόνια της σκληρής επιτροπείας, θεωρούμε ότι η χώρα  έχει  ανάγκη, επειγόντως, από ένα σοβαρό και μελετημένο αναπτυξιακό σχέδιο ανασυγκρότησης, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε Περιφέρεια.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το φθινόπωρο θα διενεργηθεί Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στα Γιάννενα, ώστε να καθοριστούν σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, οι βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της Ηπείρου, αξιοποιώντας άμεσα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της.

Γιατί, η  Ήπειρος έχει φυσικό πλούτο. Έχει  κτηνοτροφία και αγροτική παραγωγή. Έχει μεταποίηση. Έχει τουρισμό με πολλές προοπτικές, βασισμένο στην φυσική της ομορφιά αλλά και σε μια μεγάλη ιστορική και πολιτιστική παράδοση, από την Νικόπολη και την Δωδώνη, μέχρι τη Κασσώπη , το Νεκρομαντείο και το θέατρο των Γιτάνων στη Θεσπρωτία.

Οι  Ηπειρώτες της διασποράς συνθέτουν μια πολύ  σημαντική κοινότητα. Παρότι βρίσκεστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα, κρατάτε τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες, την ελληνική γλώσσα ζωντανή. Για μας, αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά.

Είστε οι πιο άξιοι πρεσβευτές της Ηπείρου και σας καλώ να συνεχίσετε να προβάλλετε και να διαδίδετε την ταυτότητα της Ηπείρου στο εξωτερικό, προκειμένου να έχουμε πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα – ΠΡΟΣΟΧΗ : Διακοπή νερού αύριο σε κεντρικά σημεία της πόλης

22/04/2021, 8:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας ευχαριστεί την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας

22/04/2021, 8:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θετική γνώμη ΕΥΔ για «Μέτρα ανάσχεσης κατολισθητικών φαινομένων» στο Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης

22/04/2021, 7:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας

22/04/2021, 7:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” για την απώλεια του Γιάννη Καπώνη

22/04/2021, 7:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανάπτυξη Τώρα : “Ο κ. Καραμανίδης, έχει γελοιοποιήσει και ξευτελίσει το σοβαρό θεσμό του δημοτικού συμβουλίου”

22/04/2021, 6:46 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites