Δευτέρα, 21/09/2020

Στην Πρέβεζα χτυπά από χθες η καρδιά της χορωδιακής μουσικής

Χορωδιακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε Πάργα και Άρτα.


Με την επίσημη τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος ξεκίνησε το 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας, που τελεί υπο την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού με διοργανωτή τη Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία» και τη στήριξη της Π.Ε και του Δήμου Πρέβεζας . Νωρίτερα περίπου 1200 χορωδοί παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα και με οδηγό το μουσικό σχολείο Πρέβεζας που έδινε το ρυθμό κατευθύνθηκαν στο Δημοτικό Κηποθέατρο, όπου ο χώρος πλημμύρισε με χρώματα και ξεχωριστές μελωδίες.

Τους χορωδούς καλωσόρισαν στην πόλη μας ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Πρέβεζας, ο βουλευτής κ. Κώστας Μπάρκας και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης οι οποίοι μεταξύ άλλων ευχήθηκαν καλή επιτυχία, στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ , ενώ την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Χορωδίας »Αρμονία» κ. Απόστολος Αντωνίου ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση του 35ου Φεστιβάλ.

Να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ συγκαταλέγεται ως ένα από τα εγκυρότερα φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Ευρώπη με διεθνή ακτινοβολία και κύρος. 33 Χορωδίες από διαφορετικές χώρες (Ουκρανία, Ρουμανία, Εσθονία, Τσεχία, Ουγγαρία, Γερμανία, Δανία, Πολωνία, Ελβετία, Κύπρο, Μολδαβία, Λετονία και Ελλάδα) συμμετέχουν φέτος στο 35o Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας, ενώ παράλληλα σήμερα ξεκινάει και ο 23ος Διαγωνισμός Θρησκευτικής Μουσικής.

Χορωδιακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης στην Όπερα του Νερού, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, στη Πλατεία Δικαστηρίων, στον Άγιο Χαράλαμπο, στην Παναγία των ξένων, ενώ η τελετή λήξης του χορωδιακού φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το βράδυ στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης .

πηγή κειμένου : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ