Περιφερειάρχης Ηπείρου: “Απαράδεκτη η λειτουργία σταθμών διοδίων στο Μαλακάσι, στην Παμβώτιδα και στην Τύρια.”

Η επικείμενη λειτουργία νέου σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή Δροσοχωρίου, αναδεικνύει και το πρόβλημα της απαξίωσης του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων- Τρικάλων (μέσω Κατάρας) που θα πρέπει να λειτουργεί εναλλακτικά για όσους δεν θέλουν να καταβάλλουν διόδια.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, πριν ακόμη μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα του εθνικού οδικού δικτύου στην αιρετή περιφέρεια, είχαν καταργηθεί οι σταθμοί αποχιονισμού, ενώ απαξιώθηκε πλήρως το δίκτυο Ιωάννινα- Μέτσοβο- Κατάρα – Κάμπος Δεσπότη – Τρίκαλα, «για το οποίο δεν ξέρουμε πόσα χρήματα θα χρειαστούν για να το αποκαταστήσουμε σιγά – σιγά για να περνούν οι κτηνοτρόφοι και όσοι ασχολούνται με τα δασικά την καλοκαιρινή περίοδο. Όλα αυτά έγιναν με την σκέψη του κράτους ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσουν εκεί τα διόδια (Δροσοχωρίου). Δεν έχουν εναλλακτική λύση ως κράτος για τον κόσμο που περνάει από εκεί και δεν θέλει να χρησιμοποιήσει την Εγνατία Οδό για να μην πληρώσει διόδια. Εμείς για αυτό θα έρθουμε σε επαφή με τους Δήμους, και θα κάνουμε τα πρέποντα μέσω του ΣτΕ, λαμβάνοντας υπόψη τι προβλέπουν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οι υπάρχουσες πινακίδες”.

Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι είναι απαράδεκτη η λειτουργία σταθμών διοδίων στο Μαλακάσι, στην Παμβώτιδα, στην Τύρια. “Έχουμε- συνέχισε- στα χέρια μας την απόφαση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για τον ορισμό διοδίων. Όμως, και αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο για την Ήπειρο. Για την Ήπειρο που ακόμα δεν έχει πάρει τις απαλλοτριώσεις της Εγνατίας Οδού σε μεγάλο κομμάτι της οδού. Δεν είμαστε από τους ανθρώπους που δεν θέλουν να πληρώσουν. Αν από την αρχή είχαν κανονίσει να έχουν φτιάξει παράλληλο στην Εγνατία Οδό δίκτυο, θα είχαν και απαιτήσεις. Αυτοί μόνοι τους ως κράτος το απαξίωσαν, μόνοι τους έκλεισαν τους αποχιονιστικούς σταθμούς, μόνοι τους είδαν ότι δεν μπορούσαν να βάλουν διόδια στην Παμβώτιδα όταν τελείωσαν τις εργασίες».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Με διήμερες εκδηλώσεις τίμησε η Άρτα τη μνήμη της Εβραϊκής Κοινότητας Άρτας

20/03/2023, 5:09 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Εγγραφή πτυχιούχων Ιατρικών Σχολών στις Λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων 

20/03/2023, 5:04 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννενα : Τους έκλεβε τα εσώρουχα από τα μπαλκόνια

17/03/2023, 9:43 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννενα : Γιάννης Αγγελάκας & 100 °C στον Πολυχώρο Αγορά

17/03/2023, 9:27 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Άρτα : Πλατεία, σιντριβάνι και χώρους πρασίνου αποκτά η περιοχή στον Μάξιμο Γραικό

16/03/2023, 2:28 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Διήμερο εκδηλώσεων από τον Δήμο Αρταίων στις 18 και 19 Μαρτίου για την Ημέρα Μνήμης της Εβραϊκής Κοινότητας Άρτας

15/03/2023, 11:17 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites