Παρασκευή, 29/05/2020

Ομαδική έκθεση εικαστικών και ποιητική βραδιά του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας

Δελτίο Τύπου

2η Ομαδική Έκθεση Εικαστικών και ποιητική βραδιά

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας ,οργανώνει την 2η ομαδική έκθεση εικαστικών , με σκοπό την ενίσχυση των δρασεών του.
Η έκθεση, θα διαρκέσει 5 ημέρες (26/07/2017 – 30/07/2017) και θα λειτουργήσει στην Αίθουσα “ Γιάννης Μόραλης” στην οικία Αθανασιάδη.
Ώρες λειτουργίας :7:00-11:00 μ.μ
Τετάρτη 26/7 στις 8:30 μ.μ εγκαίνια της έκθεσης
Παρασκευή 28/7 στις 9:30 μ.μ στον χώρο της έκθεσης, ποιητική βραδιά από μέλη και φίλους της ομάδας των ποιητικών αναλογίων, με θέμα:Ποίηση, ο πόνος της φυγής

Λίγα λόγια για την ποιητική βραδιά:

ΠΟΙΗΣΗ, Ο ΠΟΝΟΣ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ
Η Τέχνη είναι ο πόθος του ταξιδιού αλλά και ο πόνος της φυγής. Είναι η θλίψη και η οργή της απώλειας αλλά και η αναρώτηση της ανθρώπινης περιπέτειας. Το «γιατί» μπροστά στην αδικία. Κάθε φορά που η Ποίηση μιλά για έναν άνθρωπο είναι σαν να μιλά για έναν μοναδικά αγαπημένο. Σαν να παίζεται κάθε φορά κορώνα-γράμματα το μέλλον όλου του κόσμου. Διότι η τέχνη υπάρχει, για να μας θυμίζει πως όλοι έχουμε ευθύνη. Όταν ο Άλλος μάς χρειάζεται, ο Ποιητής -είτε θρηνώντας είτε ψιθυρίζοντας είτε φωνάζοντας- πάντοτε αυτό που μας λέει είναι: «Πώς κοιμάστε;! Πώς μπορείτε λοιπόν να κοιμάστε;!»
Θα διαβαστούν κείμενα των: (κατά σειρά ανάγνωσης)
Κώστα Καρυωτάκη, Δημήτρη Νόλλα, Έφης Καλογεροπούλου, Χάλεντ Καμπάνι, Θωμά Ιωάννου, Μωχάμεντ Μπάμπι, Μπέρτολντ Μπρεχτ, Σπύρου Μπρίκου.

Αναγνώστρια (εκτός των ίδιων των δημιουργών): Άννα Μπαρκούζου

Θα συνοδεύσουν με τις μουσικές τους συνθέσεις και ερμηνείες οι:
Βασίλης Τζίμας και Θάνος Αρετάκης
Γιώργος Ρούγκας, Κατερίνα-Μυρτώ Φατούρου, Ιάσων Ρούσσος

 

 

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ