Νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα “ονειρεύονται” ακόμα κάποιοι φορείς!

Το θέμα ήρθε ξανά στο προσκήνιο από το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3

Το θέμα της ανέγερσης νέου Νοσοκομείου ανέδειξε και πάλι ο Δήμαρχος Πρέβεζας μέσα από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ3.

Παρά το γεγονός πως στην τελευταία του επίσκεψη στην Πρέβεζα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Χρήστος Μπαϊλης συνεχίζει να ελπίζει πως θα βρεθεί τελικά η πολυπόθητη χρηματοδότηση για την ανέγερση νέου κτηρίου στο οικόπεδο των 50 στρεμμάτων που έχει παραχωρήσει στο ελληνικό δημόσιο ο Δήμος της Πρέβεζας.

Το νέο νοσοκομείο εξακολουθεί να είναι ένα άπιαστο όνειρο για τους πολίτες της περιοχής για αυτό και η Διοίκηση ψάχνει με κάθε τρόπο να αναβαθμίσει την υπάρχουσα δομή.

Ένα έργο το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα στο 2017 και είναι ήδη ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της 6ης ΥΠΕ, είναι η δημιουργία στέγης 1000 μέτρων όπου εκεί θα γίνουν τα εφημερία του νοσηλευτικού προσωπικού και το αρχείο του Νοσοκομείου.

Το έργο αυτό είναι ύψους 300 χιλιάδων ευρώ και αναμένεται η τελική έγκριση από το Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια η δημοπράτηση του από την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία θα είναι και ο φορέας υλοποίησης.

Επόμενος στόχος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος κτηρίου μέσα από το πρόγραμμα HELENA. Ο Συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για όλη την Ήπειρο είναι 54 εκατομμύρια ευρώ και τα Νοσοκομεία είναι στις επιλέξιμες δαπάνες.Για το λόγο αυτό το Νοσοκομείο της Πρέβεζας έχει εκδώσει ήδη Πιστοποιητικό Ενεργειακής Κατάστασης και περιμένει το επόμενο βήμα το οποίο είναι η επίσκεψη κλιμακίου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τέλος αυτό που θα διαβάσετε ίσως σας φανεί απίστευτο όμως είναι αληθινό … “Κρυμμένο” κονδύλι ύψους 119 χιλιάδων ευρώ για την αναβάθμιση της Κουζίνας του Νοσοκομείου ξετρύπωσε η νέα διοίκηση.Το κονδύλι αυτό παρέμενε αναξιοποίητο για πάνω από 10 χρόνια και αξίζει να σημειωθεί πως το αρχικό ποσό ήταν 298 χιλιάδες ευρώ, όμως μετά το PSI, έπεσε κάτω από το μισό.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία κλείνει αυτές τις μέρες ένα χρόνο, έχει σαν στόχο τον εκσυγχρονισμό της κουζίνας το Νοσοκομείου καθώς πολλά από τα εξαρτήματα-μηχανήματα υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου δημιουργώντας όπως είναι φυσικό μεγάλο πρόβλημα στους εργαζόμενους .Επίσης οι δύο ενδιάμεσοι χώροι στάσης της σίτισης των ασθενών πρόκειται να καταργηθούν και να γίνουν γραφεία και με αυτό το τρόπο η σίτιση θα πηγαίνει απευθείας από την Κουζίνα στους ασθενείς χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Καθημερινό καλοκαιρινό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού στο Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Υ!

10/05/2021, 10:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κανένα νέο κρούσμα στην Π.Ε Πρέβεζας για ακόμα μία ημέρα

10/05/2021, 6:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τρία σημαντικά έργα για την Νικόπολη στις προτάσεις του ΥΠΠΟΑ προς το Ταμείο Ανάκαμψης

10/05/2021, 4:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Την ίδρυση λαϊκής αγοράς υπέγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης

10/05/2021, 2:20 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ψευδώς θετικά self tests προκάλεσαν αναστάτωση σε γονείς και μαθητές

10/05/2021, 12:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites