Μελέτη ανάπτυξης του Ιαματικού Τουρισμού στην Ήπειρο από την Περιφέρεια -Στη λίστα και τα Λουτρά Πρέβεζας

Η Περιφέρεια Ηπείρου απηύθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος μέσω καταλόγου για την εκπόνηση μελέτης προγραμματικού σχεδίου ανάπτυξης ιαματικού τουρισμού.

Ως διάρκεια υλοποίησης του έργου προσδιορίζονται οι 7,5 μήνες με έναρξη από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται έως 60.000 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

Ο τουρισμός ευεξίας βασίζεται κυρίως στη χρήση φυσικών πηγών και μικρών οικοσυστημάτων με σκοπό την εκμετάλλευση των ιδιαίτερων ποιοτικών, χημικών και βιολογικών χαρακτηριστικών τους για την σωματική και ψυχική ανάταση του ανθρώπου. Ο τουρισμός αυτός μπορεί να αποτελέσει πόλο αύξησης της επισκεψιμότητας ή την παράταση των διαμονών με τελική αύξηση της αξίας του τουριστικού προϊόντος. Επιπλέον, στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας αποτελεί η προστιθέμενη αξία από την κρίσιμη μάζα του επαγγελματιών του χώρου της υγείας- ευεξίας που εργάζεται στην περιοχή, ώστε να παράγει νέα προϊόντα και υπηρεσίες στον χώρο, να ενσωματώσει νέα προϊόντα στην αγορά και να διεθνοποιήσει το δυναμικό αυτό.

Συστατικά μέρη του προϊόντος του ιαματικού τουρισμού τοποθετούνται και στις τέσσερεις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου. Ειδικότερα αντίστοιχα συγκριτικά πλεονεκτήματα βρίσκονται:

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και ειδικότερα στα Καββάσιλα (λουτρά) και στον Αμάραντο (ατμόλουτρο) του Δήμου Κόνιτσας.

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και ειδικότερα στο Χανόπουλο του Δήμου Άρτας.

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ειδικότερα στην Πρέβεζα του Δήμου Πρέβεζας.

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και ειδικότερα στη Σαγιάδα (πηλοθεραπεία) του Δήμου Φιλιατών.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Επισκόπησης Επισκεψιμότητας Λουτρικών Μονάδων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών για το έτος 2015, η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην επισκεψιμότητα σε εθνικό επίπεδο, ανήλθε μόλις στο 0,55% (4.894 εισιτήρια) , η μέση συμμετοχή της στην περίοδο 2005-2015 (11ετία) ανέρχεται στο 1,52% (28.894 εισιτήρια), ενώ αθροιστικά ανέρχεται στο 1,76% (317.832 εισιτήρια).

Κρίσιμες παράμετροι όπως το επίπεδο ανάπτυξης των υποδομών, η προσβασιμότητα, το καθεστώς διαχείρισης, οι αναγνωρίσεις των πόρων, η απουσία σαφούς επενδυτικού προγράμματος, η αδυναμία λειτουργικής διασύνδεσης τους με τα υπόλοιπα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής και κατά συνέπεια η απουσία αποτελεσματικής ένταξης τους στο τουριστικό προϊόν, το χαμηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, συντελούν στη μικρή επισκεψιμότητα στους χώρους.

Οι εταιρείες που καλούνται να καταθέσουν τις προσφορές τους είναι οι:

1. Ι.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

2. ΕΥΠΟΛΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ι. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

3. ΕΥΡΩΤΕΚ ΑΕ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ

Οι υποψήφιοι Ανάδοχοι πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους το αργότερο έως τη Δευτέρα 24 Ιουλίου και ώρα 14:00.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θανάσης Ανωγιάτης : “Ο κορωνοϊός πρόσχημα αυθαιρεσιών και οπισθοδρόμηση της κοινωνίας μας”

26/02/2021, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ένας σπάνιος χάρτης του Αμβρακικού σε δημοπρασία 

26/02/2021, 4:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Σύριζα Πρέβεζας για το αιολικό πάρκο στα Θεσπρωτικά Όρη: Δεν είμαστε αρνητικοί στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών – Πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις

26/02/2021, 3:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Rapid test την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και στην Κοινότητα Παναγιάς

26/02/2021, 3:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απόδοση ευγνωμοσύνης σε δωρήτρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

26/02/2021, 1:01 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Τηλε-διάσκεψη με την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου για την Εμπορική Πολιτική της Ε.Ε.

26/02/2021, 12:56 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites