Εικοσιεννιά νήπια έμειναν εκτός παιδικών σταθμών στο Δήμο Πρέβεζας

Την απόρριψη 29 αιτήσεων εγγραφών – επανεγγραφών για το σχολικό έτος 2017-18  αποφάσισε η Επιτροπή Επιλογής για την εγγραφή νηπίων, η οποία συνεδρίασε στις 20 Ιουλίου 2017 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πρέβεζας.

Οι Βασικοί λόγοι απόρριψης των συγκεκριμένων αιτήσεων ήταν ότι κάποιες από αυτές ήταν εκπρόθεσμες , κάποιες άλλες ήταν ανέργων γονέων (οι Παιδικοί Σταθμοί δέχονται παιδιά γονέων που εργάζονται) , κάποιες δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγείας (δεν προσκομίστηκε η σελίδα εμβολίων του Βιβλιαρίου Υγείας ) και  τέλος λόγω απουσίας εξειδικευμένου προσωπικού.

Αξίζει να σταθούμε στους δύο τελευταίους λόγους που είναι και οι πιο σημαντικοί, καθώς δείχνουν από την μία ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα καλά κρατεί και στην Πρέβεζα και από την άλλη, η ανικανότητα της αυτοδιοίκησης να προσφέρει τα αυτονόητα στα παιδιά, αλλά και στους γονείς.

Για τους τρεις από τους λόγους δεν χωράει σχολιασμός γιατί είναι πράγματα που θα έπρεπε να φροντίσουν οι γονείς των παιδιών, όμως το γεγονός ότι για κάποια παιδιά της πόλης μας δεν θα “χτυπήσει” το πρώτο κουδούνι λόγω απουσίας εξειδικευμένου προσωπικού αυτό σηκώνει συζήτηση.

Σηκώνει συζήτηση γιατί οι γονείς αυτών των παιδιών που πιθανόν να είναι και εργαζόμενοι πληρώνουν κάποια δημοτικά τέλη τα οποία δυστυχώς δεν είναι ανταποδοτικά …

Δεν είναι ανταποδοτικά στην καθαριότητα, δεν είναι ανταποδοτικά στην καθημερινότητα και πλέον δεν είναι και ανταποδοτικά ούτε στην παιδεία …. Οι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν πως το καθεστώς προσλήψεων στους παιδικούς σταθμούς δεν είναι το ίδιο με τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Στους παιδικούς σταθμούς έχει καθαρή ευθύνη ο Δήμος.

Έτσι λοιπόν με ευθύνη του Δήμου Πρέβεζας κάποια νήπια δεν θα μπορέσουν να πάνε φέτος παιδικό σταθμό!

Τα παιδιά που θα φιλοξενήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πρέβεζας για το σχολικό έτος 2017-18 είναι 219 στο σύνολό τους

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που ανοίγει ο Τουρισμός, ακόμα και από τους ίδιους τους εκπροσώπους του κλάδου 

15/05/2021, 7:12 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Πρέβεζα – Αναλυτικά η κατανομή

15/05/2021, 7:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αστυνομικοί της ασφάλειας Πρέβεζας συνέλαβαν σε περιοχή της Αθήνας άνδρα για διακίνηση ναρκωτικών

15/05/2021, 7:01 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με κατοίκους της Τ.Κ. Αμμουδιάς

15/05/2021, 6:56 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέα θεματική Αντιδήμαρχος Πάργας αναλαμβάνει η Αγγελική Ρεπάνη

15/05/2021, 6:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΔΕΥΑ Πρέβεζας : Εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έργο ύδρευσης 620 χιλιάδων ευρώ

14/05/2021, 9:28 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites