Βρίσκει απήχηση η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου για την προστασία της «φέτας»

Στις εξελίξεις που υπάρχουν στο ζήτημα της προστασίας της φέτας αναφέρθηκε επίσης σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο πήρε μια ομόφωνη απόφαση για τη φέτα, την οποία απέστειλε στην Κυβέρνηση και στα κόμματα. Στη συνέχεια, μετά από εισήγησή μου ως επικεφαλής της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος πήρε ομόφωνη απόφαση για τη στήριξη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την προστασία του προϊόντος. Τελικά σήμερα 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή τους προς τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλή ζητούν την άμεση σύγκλησή της, για την ενημέρωση από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, προκειμένου να πάρουν ομόφωνη απόφαση, έτσι ώστε να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στις πρωτοβουλίες της Διεπαγγελματικής Ένωσης και η οργάνωση να διαπραγματευθεί με την αρμόδια Επιτροπή Γεωγραφικών Ενδείξεων και ΠΟΠ Προϊόντων της Ε.Ε. για την πλήρη προστασία της φέτας. Θεωρούμε ότι με τις ενέργειες που κάνουμε εδώ και τρεις- τέσσερις μήνες είχαμε μεγάλη συμμετοχή σε αυτή την εξέλιξη και στο τέλος νομίζω ότι όλα τα κόμματα θα συμφωνήσουν ότι δεν πρέπει να περάσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πρόταση στήριξης των συμφωνιών με τον Καναδά και τη Νότια Αφρική, καθώς – όπως και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει καταλάβει – το ζήτημα είναι εθνικό και όχι ευρωπαϊκό. Όπως δεν είδαμε τους Ιταλούς να διαπραγματεύονται την παρμεζάνα, δεν είδαμε τους Γάλλους να διαπραγματεύονται το ροκφόρ έτσι έχουμε και εμείς απαίτηση ως Έλληνες, να μην έχει κανένας το δικαίωμα στην Ευρώπη να συζητήσει και για το δικό μας εθνικό προϊόν».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites