Αίμα θύματος βασανιστηρίων στη Σινδόνη του Τορίνο

Ερευνητές ισχυρίζονται πως το αίμα στη Σινδόνη του Τορίνο είναι θύματος βασανιστηρίων, ενισχύοντας τους ισχυρισμούς πως αποτυπώνει το πρόσωπο του Ιησού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το ύφασμα, που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για να τυλιχθεί το σώμα του Χριστού μετά τη σταύρωση, περιέχει νανοσωματίδια που δεν είναι τα τυπικά του αίματος υγιούς ατόμου. Τα νέα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με τις αξιώσεις πως το πρόσωπο του Ιησού το ζωγράφισαν απατεώνες κατά τη μεσαιωνική εποχή. Ο Elvio Carlino, ερευνητής στο Ινστιτούτο Κρυσταλλογραφίας στο Μπάρι της Ιταλίας, αναφέρει ότι τα μικροσκοπικά σωματίδια αποκαλύπτουν “μεγάλη ταλαιπωρία” θύματος τυλιγμένου στο ταφικό ένδυμα.

Αυτά τα σωματίδια είχαν μια “ιδιόμορφη δομή, μέγεθος και διανομή”, όπως τόνισε ο καθηγητής Giulio Fanti του Πανεπιστημίου της Πάντοβα. Λέει ότι το αίμα περιείχε υψηλά επίπεδα ουσιών όπως κρεατινίνη και φερριτίνη που βρέθηκαν σε ασθενείς που υποφέρουν από βαρύτατα τραύματα όπως αυτά που προκύπτουν από βασανισμό.

 

“Ως εκ τούτου η παρουσία αυτών των βιολογικών νανοσωματιδίων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των πειραμάτων μας δείχνει έαν βίαιο θάνατο για τον άνθρωπο που τυλίχθηκε στη Σινδόνη του Τορίνο”, τόνισε ο καθηγητής Fanti.

Στη Σινδόνη του Τορίνο αποτυπώνεται μια αμυδρά ζωγραφισμένη εικόνα ενός ανθρώπου που οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι απεικονίζει τον Ιησού. Έχει υποβληθεί μάλιστα σε έντονη επιστημονική μελέτη για να εξακριβωθεί η αυθεντικότητά της. Τα νέα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο αμερικανικό περιοδικό PlosOne σε άρθρο με τίτλο “Νέα Βιολογικά Στοιχεία από Μελέτες Ατομικής Ανάλυσης στη Σινδόνη του Τορίνο”.

Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς πως το είχαν ζωγραφίσει στη μεσαιωνική εποχή απατεώνες, με τον Fanti να σημειώνει πως τα χαρακτηριστικά αυτών των σωματιδίων “δεν θα μπορούσαν να τοποθετηθούν τεχνητά πάνω στο ύφασμα της Σινδόνης στο πέρασμα των αιώνων”. “Αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν μόνο με τις μεθόδους που αναπτύχθηκαν πρόσφατα στον τομέα της ηλεκτρονικής μικροσκοπίας”, σημείωσε ο Elvio.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΚΟΣΜΟΣ

«AstraZeneca» και «Johnson & Johnson»: Λύση στον γρίφο των θρομβώσεων;

28/05/2021, 6:15 πμ

ΚΟΣΜΟΣ

Την πρόταση της Ελλάδας για ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό εμβολιασμού υιοθετεί η κομισιόν

17/03/2021, 5:59 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Για προληπτικούς λόγους ανέστειλαν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

16/03/2021, 10:11 πμ

ΚΟΣΜΟΣ

Το όνομα του Μανώλη Γλέζου πήρε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

09/03/2021, 6:21 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Η χρήση του Sputnik-V στην Ε.Ε ενδέχεται να εγκριθεί αρχές Μαρτίου

03/02/2021, 9:05 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός : Η μετάλλαξη που προκαλεί την μεγαλύτερη ανησυχία εμφανίσθηκε και στο βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος

02/02/2021, 6:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites