Παρασκευή, 05/06/2020

Ξεκινά η αποκατάσταση του Θεάτρου της Νικόπολης και της Κασσώπης

Ιδιαιτέρως ευχάριστα νέα από την εξέλιξη του μεγάλου προγράμματος που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και η Περιφέρεια Ηπείρου, της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» ανακοίνωσε η κα Α. Αγγέλη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κατά την διάρκεια της σύσκεψης για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Τόσο στο Θέατρο της Νικόπολης όσο και στην Κασσώπη ξεκινούν σε λίγες μέρες οι εργασίες αποκατάστασης, χάριν των πόρων που έχουν εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια.
Με το πέρας των εργασιών τα μνημεία θα αποδοθούν στην τοπική κοινωνία σε τελείως νέα βελτιωμένη μορφή, ενώ αρκετοί συμπολίτες μας θα απασχοληθούν στα έργα αποκατάστασης.

 

Επίσης το έργο της απομάκρυνσης της εθνικής οδού μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο και της δημιουργίας νέας εισόδου της πόλης, προχωρά γοργά, καθώς η σχετική μελέτη έχει εγκριθεί από το ΚΑΣ και τώρα βρίσκεται στη φάση των απαλλοτριώσεων. Με την ολοκλήρωσή του θα έχει συντελεστεί ταυτόχρονα μια ριζική αναμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης αλλά και η ιστορική αλλαγή της εισόδου της πόλης της Πρέβεζας.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ