Το μουσικό έργο ΕΛΛΗΝΕΣ φιλ ΈΛΛΗΝΕΣ παρουσιάζει ο Δήμος Νικολάου Σκουφά

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ -ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το μουσικό έργο ΕΛΛΗΝΕΣ φιλ ΈΛΛΗΝΕΣ παρουσιάζει ο Δήμος Νικολάου Σκουφά
     Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά παρουσιάζει το μουσικό έργο “ ΈΛΛΗΝΕΣ φιλ ΈΛΛΗΝΕΣ” από τον Ουγκώ στον Πούσκιν και από τον Παλαμά στον Μιστράλ, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, (αίθουσα Αλ. Τριάντη),σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, την Περιφέρεια Ηπείρου, τα Πανεπιστήμια, Ιωαννίνων, Βαρσοβίας, Λούντ, Βερσαλλιών, Μονάχου, και Σάσσαρι.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών και Τουρισμού.
Χορηγός Επικοινωνίας είναι η  ΕΡΤ και το Δεύτερο Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας 103,7 FM.
    Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά είναι ένας ιστορικός Δήμος, αφού ο ιδρυτής της Φιλικής Εταιρίας Ν. Σκουφάς κατάγεται από το Κομπότι και υπήρξε από τους Πρωτεργάτες της Ελληνικής Επανάστασης. Το Πέτα, η έδρα του Δήμου Νικολάου Σκουφά, αποτελεί το θυσιαστήριο των Ευρωπαίων και Φιλελλήνων σε ένα από τα σημαντικότερα κινήματα αλληλεγγύης προς την χώρα μας.
   Το μαρτυρικό χωριό με τους 317 σφαγιασθέντες  από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής είναι η ιστορική έδρα του Δήμου.
Το Πέτα, αποτελεί τον τόπο θυσίας των Ευρωπαίων και Αμερικανών Φιλελλήνων του σημαντικότερου κινήματος αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε κυρίως στον ευρωπαϊκό χώρο κατά τους νεότερους και σύγχρονους χρόνους. Ο Φιλελληνισμός εκφράστηκε με ποικίλους τρόπους και ένας από αυτούς,  ήταν και μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
   Σε μια εποχή που η πένα και οι λέξεις ζύγιαζαν όσο το σπαθί και το μπαρούτι,  ο πνευματικός κόσμος της Δύσης στρατεύτηκε στον αγώνα για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
   Η καλλιτεχνική δημιουργία και η ποίηση έκαναν δυνατή την κατανόηση ουσίας του Φιλελληνισμού, όχι μόνο ως κίνημα συμπάθειας άλλα και ως ιδιαίτερο τρόπο γνώσης που αποσκοπούσε στην ανάταση των σύγχρονων ανθρώπων, μέσα από την αποκατάσταση των πνευματικών δεσμών του με τη κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πνεύματος, με την Ελλάδα.
   Κορυφαίοι Ευρωπαίοι ποιητές όπως ο Πούσκιν, ο Μιστράλ, ο Μπάυρον, ο Σίλερ και άλλοι, αλλά και Έλληνες όπως ο Παλαμάς, ο Βαλαωρίτης κ.α. συνέδραμαν με την τέχνη τους τα μέγιστα στον αγώνα.   
Θεωρώντας λοιπόν χρέος μας τα ποιήματα αυτά να φτάσουν και στον σύγχρονο Έλληνα και Φιλέλληνα αναθέσαμε τη μελοποίησή τους.
   Στο έργο «Έλληνες φιλΈλληνες» συμμετέχουν: Σταύρος Ζαλμάς, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Καταλειφός, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Λέκκας,  Άρης Λεμπεσόπουλος, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λίνα Νικολακοπούλου, Σταμάτης Χατζηευσταθίου.
Τη μουσική  υπογράφει ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για κρατήσεις: κ. Σκάλτσα  τηλ. : 2681360422
Ώρα προσέλευσης 20:00

 

Ώρα έναρξης 21:00

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Στις 27 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Έκθεση και εμποροπανήγυρη στην Άρτα

24/09/2023, 8:11 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Άρτα : Προς ολοκλήρωση ο νέος κόμβος στο ύψος της Ελευθερίου Βενιζέλου

05/09/2023, 8:34 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

«Ορεινών Συμφωνία»: Οι 43 υποψήφιοι-ες δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη με υποψήφια δήμαρχο Ελευθερία Κοσσυβάκη

04/09/2023, 12:55 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Κατέθεσε τον συνδυασμό του ο Χριστόφορος Σιαφάκας: «Μια δυνατή ομάδα νίκης με κύρια στοιχεία της την εντιμότητα και καθαρότητα των προσώπων που την απαρτίζουν»

03/09/2023, 12:21 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

260 υποψηφίους «κατεβάζει» η Αρτινών Συνεργασία, με επικεφαλής τον Χρήστο Τσιρογιάννη για τη νέα εποχή της Άρτας. 

03/09/2023, 12:17 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Δήμος Νικολάου Σκουφά : Οι υποψήφιοι του συνδυασμού “Ενωτική Πορεία” για τις δημοτικές εκλογές 2023

02/09/2023, 11:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites