Πάρκο Πολιτισμού πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών

Πάρκο Πολιτισμού πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών – Προχωρά το όραμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάδειξη της περιοχής
«Η διατήρηση, προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελεί βασικό αναπτυξιακό στοιχείο για την ανασυγκρότηση της περιφερειακής και εθνική οικονομίας. Μείζονος σημασίας για εμάς», όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, «είναι η δημιουργία περιαστικού Πάρκου Πολιτισμού που θα ενώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας και τον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο».
Κατά τη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε την πρόταση για την «Ενοποίηση σημείων ενδιαφέροντος και ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών». Το θέμα αυτό θα έρθει ακολούθως προς έγκριση για ένταξη και χρηματοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και θα ακολουθήσει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για την ανάδειξη της βόρειας εισόδου της Πάτρας.
«Θέλουμε να αλλάξουμε την όψη της περιοχής μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πάρκο που θα αναδεικνύει τα πολιτιστικά σημεία της πλευράς αυτής της Πάτρας και θα αποτελεί ένα χώρο τουριστικού ενδιαφέροντος» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, σημειώνοντας πως έχουν ληφθεί υπόψιν όλες οι μέχρι τώρα μελέτες που τυχόν έχουν γίνει τα παλαιότερα χρόνια, ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί πως για το θέμα αυτό θα γίνει ανοικτή δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
«Με τη σωστή προετοιμασία και τις κατάλληλες μελέτες, θα κατορθώσουμε να υλοποιήσουμε νέα έργα, ώστε να κάνουμε την περιοχή μας, μία σύγχρονη Περιφέρεια Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης. Η ενοποίηση των χώρων αυτών, αποτελεί το μεγάλο όνειρό μας στην Περιφέρεια», κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.
Στόχος της συγκεκριμένης μελέτης είναι η ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και η ενοποίηση των σημείων αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος που εντοπίζονται σε ακτίνα 500 μέτρων από αυτό, με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής.
Οι χώροι που θα αναδειχθούν και θα αξιοποιηθούν, όταν υλοποιηθεί το σχέδιο, όπως αναφέρει η μελέτη ιδεών για την ανάδειξη της βόρειας εισόδου της πόλης των Πατρών είναι:
  • η Ρωμαϊκή Γέφυρα,
  • το αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και
  • το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας: Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Πάτρας.

Ουσιαστικά, η μελέτη περιλαμβάνει και τη διασύνδεση δημόσιων κτιρίων και συγκεκριμένα: το κτίριο έδρας της Περιφέρειας (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32), το κτίριο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Παπαδιαμάντη 14 και Αρέθα), η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αχαΐας στο κτίριο της πρώην Γεωργικής Σχολής (Πανεπιστημίου 171), το ΕΘΙΑΓΕ, το  Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, το 1ο Γενικό Λύκειο Πάτρας (Πανεπιστημίου), το 15ο Γυμνάσιο Πάτρας, το 34ο Δημοτικό Σχολείο και 39ο Νηπιαγωγείο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites