Επίσκεψη βουλευτή Κώστα Μπάρκα στο Π.Ε.Δ.Υ. Πρέβεζας.

Eπίσκεψη στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) Πρέβεζας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (12 Ιουνίου), ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος συναντήθηκε με τη νέα διευθύντρια της μονάδας,  κα Λιλιάνα Λιβιεράτου.
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν  οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , καθώς και  θέματα, που αφορούν στη λειτουργία της μονάδας.
Η νέα διευθύντρια κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με τη στελέχωση και τις υπηρεσίες, που προσφέρονται από το Π.Ε.Δ.Υ.  Πρέβεζας.
Παράλληλα, η νέα διευθύντρια επισήμανε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, κατά προτεραιότητα, αναφορικά με τη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, καθώς και τις αναγκαίες παρεμβάσεις  για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων της μονάδας και την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Πρέβεζας  εξέφρασε την πεποίθηση ότι  η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα αποτελέσει τη  βασική  τομή της κυβέρνησης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καθώς θα είναι μια προοδευτική  μεταρρύθμιση στη βάση της ισότητας και της καθολικότητας.
Στη συνέχεια, ο Κώστας Μπάρκας, μεταξύ άλλων,  επισήμανε την αναγκαιότητα σύστασης δύο νέων  Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) στην πόλη της Πρέβεζας, βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας, οι οποίες θα στελεχωθούν με το κατάλληλο προσωπικό – επικείμενες προσλήψεις οικογενειακών γιατρών, παιδιάτρων, νοσηλευτών, επισκεπτών υγείας, κοινωνικών λειτουργών – δίνοντας έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα και την προληπτική ιατρική, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η πλήρης ανάπτυξη του νέου συστήματος χρειάζεται χρόνο.
Τέλος, ο Κώστας Μπάρκας εξήρε το ρόλο των εργαζομένων στο Π.Ε.Δ.Υ. Πρέβεζας, αναφέροντας την ουσιαστική συμβολή τους στην παροχή ποιοτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας προς τους πολίτες της Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους στην Παργινόσκαλα

16/09/2021, 12:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παρέμβαση στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πρέβεζας πραγματοποίησε ο Γιώργος Νίτσας

16/09/2021, 12:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έχασε την ψυχραιμία του ο Δήμαρχος Πρέβεζας – Σκηνές απείρου κάλλους στο Δημοτικό Συμβούλιο

16/09/2021, 12:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέα 300αρια σε δύο πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

16/09/2021, 10:21 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκινούν τα τμήματα Mουσικής Παιδείας σε Καναλάκι και Πάργα

16/09/2021, 9:40 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Βρέθηκε απαγχονισμένος στη Βρυσούλα από περαστικό

15/09/2021, 7:12 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites