Απάντηση του Τάκη Παππά στην Επιστολή του Κώστα Λογοθέτη

Δεν κατάλαβα ούτε με ενδιαφέρει να μάθω τι εννοεί για πολιτικές σκοπιμότητες. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο και οι ομόφωνες αποφάσεις έχουν βαρύτητα και είναι καθοριστικές.

Ως Δημήτρης Παππάς, με την διπλή ιδιότητα
α) ως Δημοτικός Σύμβουλος, β) ως Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης (Γυμναστική Ένωση Πρέβεζας) θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω κάποια γεγονότα και κάποιες αλήθειες τονίζοντας ότι ο χρόνος μου είναι πολύτιμος για να απαντώ σε κάθε δημοσίευμα.
Στις 27-07-2016 το Δημοτικό Συμβούλιο, πρακτικό 12/2016 είχε θέμα συζήτησης ‘Έγκριση ονοματοδοσίας του Δημοτικού Σταδίου Καναλίου, των γηπέδων μπάσκετ του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας, των γηπέδων αντισφαίρισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας και του Δημοτικού Σταδίου Ζαλόγγου’ με αρθ. Θέματος 35. όπου και αποφάσισε
‘Α) ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Εγκρίνει την ονοματοδοσία του Δημοτικού Σταδίου Καναλίου σε Δημοτικό Στάδιο ‘ΣΥΓΓΟΥΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ’.
Εγκρίνει την ονοματοδοσία των γηπέδων μπάσκετ του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας σε γήπεδα ‘ΣΤΑΘΗ ΠΑΡΟΥΣΗ’.
Εγκρίνει την ονοματοδοσία των γηπέδων αντισφαίρισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας σε γήπεδα ‘ΔΙΟΝΥΣΗ ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΥ’ και ‘ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΚΟΥ’.
Β) ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Εγκρίνει την ονοματοδοσία του Δημοτικού Σταδίου Ζαλόγγου σε ‘ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ.’
Ο Κος. Νοβας εξέφρασε κάποιους προβληματισμούς επί του θέματος για τα γήπεδα Τένις που θεωρώ προσωπικά πολύ τεκμηριωμένους( για το αν ήταν ο κατάλληλος χρόνος για την ονοματοδοσία).
Εγώ προσωπικά ανέφερα ότι θα πρέπει να εξετάσουμε αν αυτή η απόφαση ονοματοδοσίας βοηθάει τα παιδιά διότι αυτή την έννοια έχουν τα Special Olympics (την βοήθεια), ρωτώντας ψυχολόγους-παιδαγωγούς-κοινωνιολόγους. Τελικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήτο ομόφωνη.
Με συνάντησε στην ΕΤΕ (προ μηνός) η μητέρα του Κου Πάκου και διαμαρτυρήθηκε ότι η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου δεν υλοποιήθηκε διότι ‘φέρει αντιρρήσεις ο Κος Παππάς’ (έτσι ψευδώς της λέγανε κάποιοι). Την κάλεσα στο γραφείο μου την ίδια στιγμή (μάρτυς ο Ταμίας της Ε.Τ.Ε. Αλεκος…) και της έδειξα την Πλακέτα.

Η ανωτέρω πλακέτα, η οποία εκτυπώθηκε πριν από 3 μήνες με την πρωτοβουλία του Ομίλου Αντισφαίρισης, θα τοποθετηθεί στα γήπεδα του τένις ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την συμμετοχή του Δημάρχου στα πλαίσια του διεθνές πρωταθλήματος τένις PREVEZA CUP 2017.
Ταυτόχρονα κάποια ΜΜΕ άφηναν αιχμές-προβληματισμούς γιατί δεν τοποθετήθηκε η πλακέτα. Η πλακέτα έγινε προ μηνών με δαπάνη του Ομίλου.
Κανένα σκεπτικό δεν υπήρξε! Απόφαση του Δημ. Συμβουλίου θα υλοποιήσουμε.
Τώρα, επειδή δέχτηκα εκατοντάδες μηνύματα από συμπολίτες μας (Δήμος Ζαλόγγου-Λούρου και Πρέβεζας) με αγωνία αν οι Κύριοι Πάκος και Βουκελάτος είναι ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ή ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ και ‘επειδή οφείλαμε να το γνωρίζουμε με τον πιο απλό τρόπο’ πριν διορθώσουμε την πλακέτα και πριν ζητήσουμε συγγνώμη από αυτούς που παρασύραμε (εγώ προσωπικά δεν εισηγήθηκα ποτέ, αλλά ψήφησα) αναφέρω ότι:
Στους Special Olympics συμμετέχουν όσοι δηλωθούν.
Βραβεύονται όσοι συμμετέχουν (με 126 μετάλλια επέστρεψε η Ελληνική αποστολή των S.O. από το Λος Αντζελες το 2015…)
Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’επεκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Οι Special Olympics ή “τα Σπέσιαλ” γνωστά σε πολλούς, δημιουργήθηκαν το 1968 από τον Eunice Kennedy Shriver, υποδιευθυντή του Ιδρύματος Joseph P. Kennedy Jr. To 1988 οι Special Olympics αναγνωρίστηκαν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο τη μοναδική αθλητική διοργάνωση που έχει εξουσιοδοτηθεί από την ΔΟΕ να χρησιμοποιεί τον τίτλο “Ολυμπιακός” (Olympic). Το 1988 οι Αγώνες γιόρταζαν τα εικοστά γενέθλια τους. Σήμερα, η συμμετοχή στους Special Olympics φτάνει τους 1.000.000 αθλητές με νοητική υστέρηση σε περισσότερες από 180 χώρες παγκοσμίως. Στους Αγώνες SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011 συμμετείχαν 7.500 αθλητές.

Οφέλη από τη συμμετοχή στα αθλητικά προγράμματα των Special Olympics:
– Βελτιωμένη φυσική κατάσταση, καλύτερος συντονισμός κινήσεων, καλύτερη -καρδιοαγγειακή κατάσταση και αντοχή.
– Ανεπτυγμένος αυτοσεβασμός, εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, και υπερηφάνεια.
– Ενθάρρυνση για λήψη αποφάσεων.
– Ανάπτυξη της κοινωνικότητάς.
– Ευκαιρίες για ταξίδια και απόκτηση νέων εμπειριών από τις επισκέψεις τους σε νέους τόπους με διαφορετικούς πολιτισμούς και δυνατότητες επικοινωνίας.
– Ευκαιρίες για τα μέλη των οικογενειών τους να ανακαλύψουν τις ικανότητες του παιδιού τους, γεγονός που οδηγεί σε αποδοχή, κατανόηση και υπερηφάνεια.
– Ένταξη του ατόμου στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Paralympics & Special Olympics
Οι Paralympic (Παραολυμπιακοι Αγωνες) είναι διαφορετική διοργανωση από τα Special Olympics (μτφ. Ειδικοί Ολυμπιακοί), όπου συμμετέχουν αθλητές με νοητική υστέρηση με αποκλειστικό σκοπό τη συμμετοχή για την απόκτηση εμπειριών. Οι αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι απαραίτητο να «πιάσουν» τα όρια συμμετοχής για να έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στους Αγώνες. Αντιθέτως, στα Special Olympics δεν τίθενται κατώτατα όρια επιδόσεων και μπορούν να συμμετάσχουν όσα άτομα με νοητική υστέρηση το επιθυμούν.

Ένα σκάνδαλο κόστισε τον αποκλεισμό των ατόμων με νοητική υστέρηση
Το 1996 στην Ατλάντα ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες οι καλύτεροι αθλητές με νοητική υστέρηση. Στην κατηγορία αυτή, προκειμένου να συμμετέχει ένας αθλητής στους Παραολυμπιακούς, απαιτείται να έχει νοητικό πηλίκο κάτω από 70 μονάδες. Η σαρωτική νίκη στην καλαθοσφαίριση (μπάσκετ) της ομάδας της Ισπανίας, το 2000 στο Σίδνεϊ, αντικαταστάθηκε με αφαίρεση του τίτλου, όταν η Ισπανική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακάλυψε, ότι μόνο δέκα από τους δώδεκα αθλητές που συμμετείχαν είχαν νοητική υστέρηση. Το σκάνδαλο, που δημιουργήθηκε, κόστισε βαριά στον χώρο του Αθλητισμού των Ατόμων με Αναπηρία. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) απαγόρευσε τη συμμετοχή ατόμων με νοητική υστέρηση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, με το σκεπτικό, ότι είναι δύσκολη η εκτίμηση του βαθμού της αναπηρίας. Η επιστημονική κοινότητα και παράγοντες του Αθλητισμού βρίσκονται ακόμα σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΟΕ, ως προς αυτή την απόφαση.

Δεν κατάλαβα ούτε με ενδιαφέρει να μάθω τι εννοεί για πολιτικές σκοπιμότητες. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο και οι ομόφωνες αποφάσεις έχουν βαρύτητα και είναι καθοριστικές.
Όσο για εμένα προσωπικά στήριξα τα παιδιά αυτά παρέχοντας τους και ανανεώνοντας τον εξοπλισμό τους καθώς και δίνοντας τους δώρο 2 ποδήλατα και πολλά άλλα. Ο όμιλος τους παρείχε στην αρχή την δυνατότητα να γνωρίσουν το τένις με τους προπονητές του και όταν κρίναμε ότι ο προπονητής των S.O. πρέπει να έχει και κάποιες άλλες ικανότητες και γνώσεις το ανέλαβε αφιλοκερδώς ο Κος Μαντούσης, Κοινωνιολόγος και άριστος ερασιτέχνης παίκτης του τένις.
Δεν θα ασχοληθώ ξανά πάνω σε αυτό το θέμα ζητώντας συγγνώμη από τα παιδιά και εκφράζοντας τον θαυμασμό για τις μητέρες τους.
Διευκρίνηση: Η I.T.F. και ΕΦΟΑ δεν έχουν σε σχέση με τα S.O. Ο Δημ. Παππάς εθελοντικά με πρωτοβουλία δική του προσφέρει στο S.O.

P.S. Πάντως, αυτές τις ημέρες εκατοντάδες αθλητές από τις 5 Ηπείρους αγωνίζονται για 10 ημέρες στην πόλη μας (αλλά κανείς δεν έχει εκλογικό βιβλιάριο στο Δήμο μας). Υπενθυμίζω ότι ως μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού και Πολιτισμού της ΚΕΔΕ, στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, πρόταση μου για συμμετοχή στην παρέλαση και δικαίωμα να αγωνιστούν οι απάτριδες αθλητές (πρόσφυγες κλπ) έγινε δεκτή από την Ολυμπιακή Επιτροπή και συμμετείχαν στη Βραζιλία.

Απόσπασμα της Ομιλίας.
” Σε λίγους μήνες , στο Ρίο της Βραζιλίας, στη μεγάλη γιορτή της έναρξης των Αγώνων, θα δούμε κάτι διαφορετικό, κάτι συγκλονιστικό.
Χωρίς σημαία, χωρίς ύμνο, χωρίς σύμβολα θα παρελάσουν και θα αγωνισθούν αθλητές χωρίς πατρίδα. Θα είναι η ομάδα των προσφύγων, από όλα τα μέρη της γης, θύματα της πρωτοφανούς κρίσης, αλλά και ζωντανές αποδείξεις της απίστευτης δύναμης της ανθρώπινης ψυχής.
Μεταξύ άλλων αποφασίσθηκε να ζητηθεί από την Ολυμπιακή Επιτροπή οι αθλητές χωρίς πατρίδα (απάτριδες) να αγωνιστούν και παρελάσουν ως δημότες του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας με στολές που θα χορηγήσει ο Δήμος.”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites