Μέσα στο 2017 η αναγνώριση των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας

Τα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας, βρίσκονται στον κόλπο Παλιοσάραγα που σημαίνει «Παλιά Παλάτια» και σύμφωνα με την ιστορία αλλά και τα ευρήματα που διασώζονται τα χρησιμοποιούσε τον 17ο αιώνα ο Αλή Πασάς ως θερινά του ανάκτορα αναγνωρίζοντας την θεραπευτική ιδιότητα των νερών.

Στις επόμενες 12 Ιαματικές Πηγές, οι οποίες πρόκειται να αναγνωρισθούν μέσα στο 2017, είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΚΕΠ Πρέβεζας και υπεύθυνος για τα Ιαματικά Λουτρά Πρέβεζας βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου παρέστη στη συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και εκεί ενημερώθηκε και για την πορεία του φακέλου των Ιαματικών Λουτρών της Πρέβεζας στην Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων.

Ο Φάκελος των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας έχει ήδη συζητηθεί και πάρει το οκ και αυτό που περιμένει είναι την επόμενη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής στην οποία θα πάρει τις τελικές υπογραφές, ώστε να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 55 δήμους της χώρας με 113 Ιαματικές πηγές, αυτές που έχουν αναγνωρισθεί μέχρι σήμερα είναι οι 38 και στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί ΦΕΚ για άλλες 2.

Η πολυπόθητη αναγνώριση των Ιαματικών Λουτρών της Πρέβεζας σημαίνει πάρα πολλά, αφού μετά από αυτή θα μπορούν να αξιοποιηθούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ για την περαιτέρω αναβάθμιση τους, ανοίγοντας έτσι ένα σημαντικό κεφάλαιο για την πόλη μας, όπως αυτό του Ιαματικού Τουρισμού.

Τα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας, βρίσκονται στον κόλπο Παλιοσάραγα που σημαίνει «Παλιά Παλάτια» και σύμφωνα με την ιστορία αλλά και τα ευρήματα που διασώζονται τα χρησιμοποιούσε τον 17ο αιώνα ο Αλή Πασάς ως θερινά του ανάκτορα αναγνωρίζοντας την θεραπευτική ιδιότητα των νερών.
Ο χώρος όπου βρισκόταν το χαμάμ σώζεται σχεδόν ακέραιος ενώ το 2013 έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου να απομακρυνθούν κάποιες προσθήκες που έγιναν στο πέρασμα του χρόνου .
Το χαμάμ, όταν τα Ιαματικά Λουτρά ξεκινούν την λειτουργία τους, είναι επισκέψιμο ενώ δεσπόζει ο θόλος που απεικονίζει, παρότι κατασκευάστηκε στην οθωμανική περίοδο, έναν διπλό σταυρό.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Χτύπησαν δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Ζηρού μετά το τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου – Τον τραυμάτισαν στο κεφάλι

26/05/2022, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με το συγκρότημα AVEC ξεκινά το 20ο Preveza Jazz Festival – Η Πρέσβης της Αυστρίας Hermine Poppeller θα απευθύνει χαιρετισμό για τα 20 χρόνια του φεστιβάλ

26/05/2022, 12:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κλείνουν τα διαγνωστικά τους εργαστήρια οι Εργαστηριακοί γιατροί στον Ν. Πρέβεζας

26/05/2022, 12:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

20 χρόνια Preveza Jazz Festival – Ξεκινά η μεγάλη γιορτή

25/05/2022, 11:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Φωτιά σε Φωτοβολταϊκό Πάρκο στην Σκαμνούλα Πρέβεζας

25/05/2022, 6:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το σχολείο τελειώνει, το Summer Camp στο Κ.Ε.Π.Ψ.Υ αρχίζει!

25/05/2022, 6:21 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites