Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά της Πρέβεζας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σας γνωρίζουμε ότι από τις 2 Μαΐου ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσής μας. Για το διδακτικό έτος 2017-2018 εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία τα νήπια που έχουν γεννηθεί το 2012 και το 2013, ενώ στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου εγγράφονται οι μαθητές που γεννήθηκαν το 2011.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται τις πρωινές ώρες και ολοκληρώνονται στις 19 Μαΐου.
Για την εγγραφή, εκτός από την αίτηση εγγραφής, απαιτούνται και τα κάτωθι δικαιολογητικά:
α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά θα αναζητηθεί από τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «myschool» του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (το έντυπο θα δοθεί για συμπλήρωση από τη σχολική μονάδα).
δ. Αποδεικτικό στοιχείο, από το οποίο, κατά την κρίση του/της Δ/ντή-Δ/ντριας και του/της Προϊσταμένου,-ης, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας των μαθητών.
ε. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου (μόνο για το Νηπιαγωγείο).
στ. Βεβαίωση φοίτησης, η οποία θα εκδοθεί από το Νηπιαγωγείο φοίτησης του μαθητή και θα προσκομιστεί από το γονέα/κηδεμόνα στο Δημοτικό (μόνο για το Δημοτικό).
Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι μπορούν να εγγραφούν στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων: 1) μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, εφόσον είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους και 2) μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
                                                                                                              
         Ο Δ/ντής Π.Ε.
Θεόδωρος Κυραμάρης

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Αρνητικά όλα τα rapid test που διενεργήθηκαν σήμερα στη Φιλιππιάδα

12/05/2021, 3:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η OPSON COMMERCE IKE αποκλειστική αντιπρόσωπος της ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε. ζητά υπαλλήλους

12/05/2021, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κάλεσμα της Δ. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για συγκρότηση ομάδας επιτηρητών εν όψει των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

12/05/2021, 12:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με Astra Zeneca εμβολιάστηκε και ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας

12/05/2021, 12:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα πρώην στρατόπεδα χωρίς να καλέσει το ΤΕΕ

12/05/2021, 12:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Χιλιάδες τα τεστ και οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο – 35 επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 νοσηλευτήκαν στο Νοσοκομείο από την αρχή της Πανδημίας

12/05/2021, 11:53 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites