Δευτέρα, 13/07/2020

Βγάζουν… δίσκο για ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Πρέβεζας

Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού

• Τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό στα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας, επισημαίνει για ακόμη μια φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την έναρξη ουσιαστικά της θερινής περιόδου.
Και μπορεί η περιοχή να… βουλιάζει τους καλοκαιρινούς μήνες από τουρίστες, τα Κέντρα Υγείας κλειδώνουν το μεσημέρι, ενώ συντηρούνται από δωρεές και παροχές κατοίκων, φορέων και Δήμων, ακόμη και από εράνους (!) σε εκκλησίες.
Η ΠΟΕΔΗΝ, με ανακοίνωσή της ασκεί δριμεία κριτική στην Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, παρουσιάζοντας αναλυτικά την κατάσταση στα Κέντρα Υγείας της περιοχής.
Η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας της περιοχής, είναι πράγματι αποκαρδιωτική. Όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της, πριν λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού έβαλαν από την τσέπη του 2 ευρώ ο καθένας να πλύνουν τα σεντόνια σε πλυντήριο. Οι εργαζόμενοι αγοράζουν από την τσέπη τους γάντια, οινόπνευμα ακόμη και χαρτί υγείας.  Σκουριάζουν τα ιατρικά μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ λόγω ελλείψεως Ιατρών και Προσωπικού (οδοντιατρικά, εργαστήρια κλπ). Η Ομοσπονδία βάλλει κατά του Δ/τη της 6ης ΥΠΕ, ο οποίος φαίνεται πως πρότεινε τα Κέντρα Υγείας πλην Θεσπρωτικού να λειτουργούν έως τις 3 το μεσημέρι. «Τέτοια αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και μάλιστα τώρα κατά τη διάρκεια τις καλοκαιρινής περιόδου που η παράκτια ζώνη της Πρέβεζας βουλιάζει από τουρισμό. Επιβάλλεται η λειτουργία όλων των Κέντρων Υγείας καθ όλη την διάρκεια του 24ωρου. Όπως είναι σχεδιασμένα εξάλλου να λειτουργούν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.
Πρωινός Λόγος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ