Τάκης Νικολόπουλος: στο Σταθμό Πρέβεζας “Προς το τέλος Μαϊου το τελικό Νομοσχέδιο για την Υγεία-Πρωινή και απογευματινή βάρδια στις μονάδες ΤΟΜΥ στην Πρέβεζα”

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ θα παρουσιάσει το Σάββατο, 13 Μαΐου, στις 19.30 μμ, στην   αίθουσα  «Θεοφάνειος».  την πρότασή της για ένα ολοκληρωμένο σύστημα δημόσιας υγείας στο νομό της Πρέβεζας.
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Νικολόπουλος μίλησε στο ΣΤΑΘΜΟ της Πρέβεζας και την εκπομπή “Αριστερά του Αμβρακικού” με το Νίκο Λιβιεράτο,για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, αλλά και για την εκδήλωση του Σαββάτου.
Μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε στο ΣΤΑΘΜΟ της Πρέβεζας:

” Από όσο γνωρίζω το τελικό νομοσχέδιο θα βγει προς το τέλος Μαϊου ή αρχές Ιουνίου και θα πάει προς την βουλή. Αυτό είναι το πλαίσιο πάνω στο οποίο η πολιτική ηγεσία θα οικοδομήσει το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας. Η εφαρμογή θα αρχίσει από τον Ιούνιο. Με βάση τις βασικές αρχές του Νομοσχεδίου, αλλά και την προετοιμασία που έχει γίνει από την Υγειονομική Περιφέρεια, με βάση τα στοιχεία των φορέων αλλά και άλλα στοιχεία γενικότερα με τα οποία προτείνουμε την εφαρμογή τους στο Νομό της Πρέβεζας. Σε ένα μήνα ξεκινά η εφαρμογή, αυτό που και σήμερα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη έχει αναφερθεί και παλαιότερα από το Υπουργείο Υγείας για 239 μονάδες υγείας που θα λειτουργήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, σημαίνει ότι μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου ξεκινάει το στήσιμο αυτών των τοπικών μονάδων υγείας. Μέσα στο Μαϊο θα βγει πρόσκληση ενδιαφέροντος για 3 χιλιάδες προσωπικό το οποίο θα στελεχώσει τις μονάδες αυτές που θα ανοίξουν Το προσωπικό αυτό αφορά περίπου 1000 γενικούς γιατρούς και παθολόγους, 300 παιδίατρους και 1700 εργαζόμενους, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και επισκέπτες υγείας και διοικητικούς υπαλλήλους. Υπάρχει μία σταθερή χρηματοδότηση για 4 χρόνια, από ευρωπαϊκά προγράμματα, τα κοινοτικά κονδύλια ήδη έχουνε βρεθεί. Μετά τα 4 χρόνια, αυτό ανακοίνωσε σήμερα και ο Υπουργός Υγείας και το έχει ξαναπεί, ότι σταδιακά το κόστος του προγράμματος της πρωτοβάθμιας θα μπαίνει στον προυπολογισμό έτσι ώστε στο πέρας της τετραετίας όλο το σύστημα της πρωτοβάθμιας υγείας να έχει ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα μέσω του κρατικού προυπολογισμού. Είναι προφανές ότι οι τοπικές μονάδες ΤΟΜΥ, αφορούν τα αστικά κέντρα στα μη αστικά κέντρα το ρόλο θα τον παίξουν τα σημερινά κέντρα υγείας και τα περιφερειακά τους Ιατρεία στην ύπαιθρο.”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού από τα σχολεία

20/01/2022, 12:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ψάχνει για “σανίδες σωτηρίας” ο Δήμαρχος – Άρχισε η γκρίνια στο “στρατόπεδο” του Νίκου Γεωργάκου

20/01/2022, 12:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πρέβεζας έφτασαν και πάλι στην Βουλή – Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας κατέθεσε βουλευτής του ΜέΡΑ25

20/01/2022, 11:24 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

150.000€ έκτακτη επιχορήγηση στον Δήμο Πάργας

19/01/2022, 3:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Δήμος Ζηρού : Άρχισε η 3η φάση απογραφής πληθυσμού

19/01/2022, 3:18 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Πρέβεζας συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του

19/01/2022, 3:08 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites