Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου στην 6η ΥΠΕ για θέματα των Κέντρων Υγείας και των ιατρείων του Δήμου Ζηρού

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου στην 6η ΥΠΕ για θέματα των Κέντρων Υγείας και των ιατρείων του Δήμου
Την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος κ. Ρεμπής Ζήκος και ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας, επικεφαλής της παράταξης ‘Εποχή Δημιουργίας’, κ. Γιώργος Γιάννος.
Οι δύο αντιπρόσωποι του Δήμου, συναντήθηκαν με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Κωστακιώτη αρμόδιο για θέματα των Κέντρων Υγείας και συζήτησαν μαζί του ζητήματα που απασχόλησαν εσχάτως το Δημοτικό Συμβούλιο και σχετίζονται με το ωράριο λειτουργίας και την έλλειψη προσωπικού στα Κέντρα  Υγείας Θεσπρωτικού και Φιλιππιάδας, τα περιφερειακά Ιατρεία Παπαδατών και Άσσου αλλά και τα αγροτικά Ιατρεία Νικολιτσίου και Πολυσταφύλου, ζητήματα που έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και αναστάτωση στους κατοίκους.
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του αντιδημάρχου και του δημοτικού συμβούλου στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα, έρχεται ως συνέχεια επιστολής του Δήμου προς την 6η ΥΠΕ, όπου, μεταξύ άλλων, ζητείται η περαιτέρω ενίσχυση των δύο Κέντρων Υγείας του Δήμου και η λειτουργία τους σε 24ωρη βάση, αλλά και η ενίσχυση των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων του Δήμου, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ποιοτικότερη και αμεσότερη παροχή υπηρεσιών Υγείας και πρωτοβάθμια φροντίδας στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.
Ο κ. Κωστακιώτης δεσμεύτηκε ότι δεν θα διασαλευτεί το πρόγραμμα των δύο Κέντρων Υγείας τα οποία θα λειτουργούν σε δύο βάρδιες (πρωινή και απογευματινή) με βάση τον προγραμματισμό  των διευθύνσεών τους, ενώ για το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού τόνισε ότι θα διεξάγονται κανονικά και οι εφημερίες. Υποσχέθηκε επίσης ότι θα επαναλειτουργήσει το οδοντιατρείο του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, αλλά θα είναι ανοιχτό για μία ή δύο μέρες την εβδομάδα και θα συνεχιστεί το πρόγραμμα λειτουργίας των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων.    

Λεζάντα: Ο αντιδήμαρχος Ζηρού κ. Ζήκος Ρεμπής (δεξιά) με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Κωστακιώτη.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γνωμοδοτεί αρνητικά για ανεμογεννήτριες στη Λάκκα Σουλίου

20/11/2023, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ζηρού

24/10/2023, 7:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

«To Έπος του ΄40: μνήμη και ιστορία» : Δράσεις του Λαογραφικού Μουσείου Γιάννου για τη κοινότητα

23/10/2023, 11:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Νέα Πορεία για τον Δήμο Ζηρού» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νικόλαο Καλαντζή

05/09/2023, 10:52 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Ζηρού

04/09/2023, 1:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Σε “θερινή ραστώνη” ο Βουλευτής – Σταματά η καθημερινή και σε 24ωρη βάση λειτουργία του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας

30/08/2023, 6:24 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΑΠΗ Θεσπρωτικού

03/08/2023, 2:47 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites