Δευτέρα, 10/08/2020

ΑΘΑΝΑΤΟΣ: Στην «αγκαλιά» της μητέρας πατρίδας στο Καναλάκι, ο Αξιωματικός της ΕΛΔΥΚ Βασίλης Τριάντης

Στην «αγκαλιά» των γονιών του, αλλά και της μητέρας πατρίδας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Αξιωματικός της ΕΛΔΥΚ με καταγωγή από την Άνω Σκαφιδωτή Βασίλης Τριάντης, τα οστά του οποίου βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες στην Κύπρο.
Μετά από 43 ολόκληρα χρόνια, η αγωνία για τους δικούς του ανθρώπους τελείωσε και τυπικά σήμερα το πρωί, οπότε και πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η Κηδεία του στο Καναλάκι του Δήμου Πάργας.
Στον αδερφό του Κώστα Τριάντη, δόθηκαν η Ελληνική και η Κυπριακή σημαία, αλλά βεβαίως και το στρατιωτικό παράσημο, για την ανδρεία του Βασίλη Τριάντη.

 Στρατιωτικό άγημα, εκπρόσωποι από την Κυπριακή δημοκρατία και η μπάντα της 8ης Μεραρχίας  βρίσκονταν έξω από την εκκλησία και ακολούθησαν την πομπή μέχρι το κοιμητήριο όπου απέδωσαν τιμές , ενώ πλήθος συμπατριωτών του κατέκλυσαν την εκκλησία και το κοιμητήριο.


 Στην εκκλησία κατά την εξώδιο ακολουθία βρέθηκαν και δύο άνθρωποι, που έτυχε να συμπολεμήσουν με τον Βασίλη Τριάντη και η συγκίνησή τους, ήταν απερίγραπτη.
  Επικήδειους εκφώνησαν οι δικοί του άνθρωποι ενώ ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής η πλατεία της Άνω Σκαφιδωτής θα φέρει το όνομα του Ήρωα της «Βασίλης Τριάντη».

 Ο Βασίλης Τριάντης επέστρεψε στην Πατρίδα του 43 χρόνια μετά και κηδεύτηκε όπως του άξιζε, με τιμές ήρωα! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ