Σκληρή κριτική του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” για την λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΡΕΒΕΖΑ” με τους αρμόδιους της Δημοτικής Αστυνομίας.


Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΡΕΒΕΖΑ” πραγματοποίησε συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας κ.Ευάγγελο Γιαννουλάτο, παρουσία και της Προϊσταμένης αυτής κας Μάρθας Μπάκα.


Στη συνάντηση που κράτησε περίπου δύο ώρες , το Δ. Σ. του Συλλόγου μας ενημερώθηκε για την δομή , το ανθρώπινο δυναμικό  και την λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας.
Στην συζήτηση που ακολούθησε , το Δ.Σ. έχοντας γνώση των νόμων, των διατάξεων και των αποφάσεων που καθορίζουν την λειτουργία της δημοτικής Αστυνομίας (Υ.Α. 11559/2004 , ΦΕΚ 478/Β/5-3-2004   και την αρ. απόφαση 349/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου ) περιγράψαμε  με ρεαλισμό την εικόνα της πόλης στον τομέα ευθύνης της, καταθέσαμε προτάσεις και δηλώσαμε την συμπαράστασή μας προς το έργο της , μόνο εάν αυτό υπηρετεί τους παραπάνω νόμους και αποφάσεις, για τους οποίους έχει συσταθεί ως υπηρεσία.


Συμπερασματικά, συνεκτιμώντας  και αναγνωρίζοντας την στενότητα της υπηρεσίας , σε προσωπικό  (δύναμη  οκτώ (8) ατόμων , καθημερινή πρωϊνή βάρδια τρία (3) άτομα και μόνο δύο (2) απογεύματα αστυνόμευση και χωρίς αστυνόμευση Κυριακές και Αργίες!!!!),  αναδείξαμε τις μηδενικές υπηρεσίες που προσφέρει η Δημοτική Αστυνομία στην καθημερινότητα του πολίτη.


Πιο  συγκεκριμένα και μόνο στα πιο καίρια καθήκοντά της επισημάναμε:
  1. Τον ελάχιστο έλεγχο και την πλημμελή τήρηση των καθηκόντων της στις διατάξεις που αφορούν την κυκλοφορία των πεζών, τη στάση και στάθμευση των οχημάτων, την επιβολή των διοικητικών μέτρων  του άρθρου 103 ,Ν. 2969/1999 για την παράνομη στάθμευση οχημάτων και την εφαρμογή των διατάξεων που αναφέρονται στην κυκλοφορία  τροχοφόρων στους πεζόδρομους ,  πλατείες, πεζοδρόμια κ.λ.π.
  2. Την ανοχή και την αβλεψία της στη συνεχή καταπάτηση του δημόσιου χώρου(πεζοδρόμια, στοές , πεζόδρομοι, πλατείες , διαβάσεις ΑΜΕΑ  κ.λ.π.).
  3. Τον μηδενικό έλεγχό της  στην τήρηση των διατάξεων που αφορούν την χρήση των αλσών, των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων καθώς και της καθαριότητας στους κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους.
  4. Την παντελή απουσία της  στην τήρηση των διατάξεων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς , τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα κ.λ.π.


Απαιτήσαμε  να αντιστραφεί άμεσα η κάκιστη εικόνα που έχει παγιωθεί στην πόλη με συνεχείς ελέγχους  και εφαρμογή των νόμων στον τομέα ευθύνης της, για να αισθάνεται ο πολίτης ότι ζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία.


Επισημάναμε ότι , υπηρεσιακή αδιαφορία, συμβιβασμοί και αντιμετώπιση παραβατικών  συμπεριφορών με παρεμβάσεις και πολιτική λογική  δεν πρόκειται να γίνουν πλέον ανεκτές.
Η πληρότητα στην εφαρμογή των νόμων και των διατάξεων , δημιουργούν υγιείς κοινωνίες με υπεύθυνους πολίτες και γι’ αυτό αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι όσοι ασκούν νόμιμη εξουσία.


Θέλουμε και μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για μια Πρέβεζα  που ο πολιτισμός της πρέπει να είναι το ισχυρότερο εργαλείο  ανάπτυξης και κοινωνικής  συνοχής.


Για μια τέτοια πόλη η συμβολή μιας ακηδευμόνητης Δημοτικής Αστυνομίας είναι καθοριστική , όπως εξίσου καθοριστική είναι και η συμμετοχή όλων μας στις υποχρεώσεις προς τον τόπο μας και τον πολιτισμό του.
                    Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΡΕΒΕΖΑ”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που ανοίγει ο Τουρισμός, ακόμα και από τους ίδιους τους εκπροσώπους του κλάδου 

15/05/2021, 7:12 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Πρέβεζα – Αναλυτικά η κατανομή

15/05/2021, 7:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αστυνομικοί της ασφάλειας Πρέβεζας συνέλαβαν σε περιοχή της Αθήνας άνδρα για διακίνηση ναρκωτικών

15/05/2021, 7:01 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με κατοίκους της Τ.Κ. Αμμουδιάς

15/05/2021, 6:56 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέα θεματική Αντιδήμαρχος Πάργας αναλαμβάνει η Αγγελική Ρεπάνη

15/05/2021, 6:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΔΕΥΑ Πρέβεζας : Εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έργο ύδρευσης 620 χιλιάδων ευρώ

14/05/2021, 9:28 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites