Οι Υποψήφιοι της Μετωπικής Αριστερής Παρέμβασης Πρέβεζας για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Μετωπική      Αριστερή      Παρέμβαση
        Οι αγώνες θα κρίνουν το μέλλον του σχολείου και της εργασίας μας!
Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ στο δρόμο της κοινωνικής καταστροφής!
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε τα χέρια με τα επιτελεία του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ! Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει πως όλες οι αλλαγές στην εκπαίδευση θα γίνουν «μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές».
Μεθοδεύουν το νέο, ακόμα πιο σκληρό και ταξικό «αριστοκρατικό» Λύκειο για πολύ «λίγους κι εκλεκτούς» μαθητές. Ένα σχολείο πολλαπλών εξεταστικών και ταξικών φίλτρων, των δεξιοτήτων και της εντατικοποιημένης γνώσης. Ταυτόχρονα επιδιώκουν για μια ακόμα φορά να εξοβελίσουν όλο και μεγαλύτερο μέρος της νέας γενιάς στην κακόφημη μαθητεία, σε ένα υποβαθμισμένο και συρρικνωμένο σε τομείς και ειδικότητες ΕΠΑΛ ή και στη μη τυπική εκπαίδευση των σχολών «τύπου ΕΠΑΣ», αμέσως μετά την Α΄ Λυκείου. Θέλουν τη νέα γενιά υποταγμένη και από νωρίς «μαθημένη» στην εργασιακή έρημο των μνημονίων.
Όλοι συνομολογούν  (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Λεβέντης), με ΟΟΣΑ και ΣΕΒ πως πρέπει να προωθήσουν άμεσα την περίφημη «αποκέντρωση και αυτονομία της σχολικής μονάδας».
Ανοίγει ο δρόμος για νέα σημαντική μείωση της χρηματοδότησης και στήριξης της Δημόσιας Εκπαίδευσης από το κράτος.
Μαζί με την αποκέντρωση θέλουν να βάλουν σε άμεση εφαρμογή την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και των σχολικών μονάδων. Με όποια μορφή κι αν ονομαστεί (αξιολόγηση ή εσωτερική αποτίμηση), θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων, το όχημα για την κονιορτοποίηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και σε συνδυασμό με την  κατασκευή πλεονασμάτων θα ανοίξει το δρόμο για την κινητικότητα γιατί όχι και για τις απολύσεις .  
Μέτρα όπως η μαθητεία, οι δημιουργικές εργασίες, η θεματική εβδομάδα, portfolio μαθητών κλπ συνδέονται με την ανάδειξη των «καλών πρακτικών» άρα  με την αυτονομίας και αυτοαξιολόγηση –αξιολόγηση σχολικής μονάδας και προσωπικού.
Στο όνομα  των πρωτογενών πλεονασμάτων, κάθε χρόνο χιλιάδες αναπληρωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας. Όλα τα μέτρα μέχρι τώρα δημιουργούν αυξημένα τεχνητά πλεονάσματα εκπαιδευτικών, με στόχο την περικοπή θέσεων εργασίας και την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών δικαιωμάτων των μονίμων και αναπληρωτών, που τρέχουν από σχολείο σε σχολείο για να καλύψουν το ωράριο τους.
Τι κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα;
Δεν χωράει αμφιβολία ότι το εργατικό και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα βρίσκεται σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης και υποχώρησης.
Η κρίση αυτή διαπερνά και την ΟΛΜΕ, καθώς την τελευταία διετία οι δυνάμεις που συγκροτούν την πλειοψηφία και το προεδρείο της, ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΑΚΕ (ΝΔ), σχημάτισαν από την πρώτη στιγμή μια “ιερή συμμαχία” με προφανή στόχο να την οδηγήσουν σε χειροκροτητή στις βασικές επιλογές της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας. Σύρθηκαν και διέσυραν έναν ολόκληρο κλάδο πίσω από τον κακόφημο «Εθνικό Διάλογο». Χαιρέτισαν την επιβολή της μαθητείας, καλώντας την ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει με περισσότερο θάρρος! Αρνήθηκαν να οργανώσουν ουσιαστικά τον αγώνα ενάντια σε θεματική εβδομάδα και δημιουργικές εργασίες, παρά την αντίδραση του κλάδου σε αυτές. Επιχειρούν να «θολώσουν τα νερά» και να αφοπλίσουν τον κλάδο, επαναφέροντας την αξιολόγηση με το μανδύα της «εσωτερικής διαδικασίας αποτίμησης του σχολικού έργου».
Με λίγα λόγια βάζουν πλάτες στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να υλοποιήσει ανεμπόδιστη την αντιεκπαιδευτική πολιτική της. Η διαφοροποίηση από πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής δε συνοδεύεται από προτάσεις αγωνιστικού μπλοκαρίσματος τους.
Η στάση ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ αποτελεί μνημείο κυβερνητικού συνδικαλισμού, ξεπουλήματος των αγώνων και των διεκδικήσεων του κλάδου μας.
Το ΠΑΜΕ, συμβάλει  στην ενίσχυση του κλίματος αποσυσπείρωσης και αδράνειας των εκπαιδευτικών. Εχθρικό σε κάθε πρόταση συνεργασίας. Δική του ήταν η πρόταση στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ της αποτυχημένης 48ωρης απεργίας φάντασμα για το ασφαλιστικό. Φέτος ψήφισε στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ (8/4) με ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΑΣΚΕ εν λευκώ εξουσιοδότηση στην Ε.Ε. για 24ωρη απεργία!   Αρνήθηκε να δώσουν οι σύλλογοι τη μάχη για τη μη εφαρμογή της θεματικής εβδομάδας και τις δημιουργικές εργασίες.  Η τακτική του ΠΑΜΕ χαράσσεται με γνώμονα παραταξιακές σκοπιμότητες με στόχο να προβληθεί ως η μόνη  αγωνιστική, ταξική…. δύναμη. Έχει αναγάγει όλο εκείνο το δυναμικό που υπάρχει στα αριστερά του σε αποκλειστικό εχθρό του, αντί της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Όλα αυτά που συμβαίνουν στην ΟΛΜΕ έδειξαν ότι το μοντέλο συνδικαλιστικής οργάνωσης που κυριαρχείται από την γραφειοκρατία, τον κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό τείνει να καταργήσει κάθε έννοια αυτοτέλειας της Ομοσπονδίας και να τη μετατρέψει σε οργάνωση τύπου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Η σημερινή ηγεσία της ΟΛΜΕ δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στον κλάδο, η ανατροπή της είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγούμε από το τέλμα και αυτό πρέπει να κριθεί και στις εκλογικές διαδικασίες του 18ου Συνεδρίου.
Στις  9 Μαΐου ψηφίζουμε   
ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
                     
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ    18Ο  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ


  • ΚΑΒΒΑΔΑΣ  ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ             (4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)
  • ΚΥΝΗΓΟΣ   ΑΝΤΩΝΗΣ                 (3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)
  • ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ    (ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)
  • ΡΑΠΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                       (ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ)
  • ΤΖΟΜΑΚΑ  ΑΡΕΤΗ                       (2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)  
  • ΤΣΙΚΟΥ   ΕΛΕΝΗ                           (1Ο ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟ  ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ)   
  • ΧΡΥΣΙΚΟΥ   ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ             (1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ)


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που ανοίγει ο Τουρισμός, ακόμα και από τους ίδιους τους εκπροσώπους του κλάδου 

15/05/2021, 7:12 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Πρέβεζα – Αναλυτικά η κατανομή

15/05/2021, 7:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αστυνομικοί της ασφάλειας Πρέβεζας συνέλαβαν σε περιοχή της Αθήνας άνδρα για διακίνηση ναρκωτικών

15/05/2021, 7:01 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με κατοίκους της Τ.Κ. Αμμουδιάς

15/05/2021, 6:56 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέα θεματική Αντιδήμαρχος Πάργας αναλαμβάνει η Αγγελική Ρεπάνη

15/05/2021, 6:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΔΕΥΑ Πρέβεζας : Εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έργο ύδρευσης 620 χιλιάδων ευρώ

14/05/2021, 9:28 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites