Η κάμπια Lymantria dispar που απειλεί τα δάση της Πρέβεζας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το πουρνάρι είναι ο πιο σημαντικός ξενιστής του εντόμου λυμάντρια (Lymantria dispar) , ωστόσο πρόκειται για είδος εξαιρετικά πολυφάγο. Έχει παγκόσμια εξάπλωση και προσβάλλει σύμφωνα με μελέτες περισσότερα από 600 είδη φυτών.

Το συγκεκριμένο είδος εντόμου έχει προσβάλει αρκετά δένδρα και το είδαμε σε μεγάλη έξαρση στο δάσος της Αρχαίας Κασσώπης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες το δασαρχείο έχει προχωρήσει σε κοπή των προσβεβλημένων δένδρων.

Για το συγκεκριμένο έντομο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Πρέβεζας.

Η ΔΑΟΚ ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ προχώρησε άμεσα σε αυτοψία -δειγματοληψία του εντόμου Lymantria dispar  από διάφορες περιοχές της ΠΕ(Μυρσίνη- Ωρωπός-Μεσοπόταμος) για  διαπίστωση του σταδίου που βρίσκεται, ώστε αφού αξιολογηθούν οι  κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν στην αγροτική παραγωγή, να ληφθούν ενδεχομένως άμεσα μέτρα.
Τα δείγματα απεστάλησαν στο Ι.Δ.Ε ( Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών).
Με το από 25/05/2017 έγγραφο του το Ι.Δ.Ε διαπιστώνει  ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η προνύμφη  θα μεταμορφωθεί στην ενήλικη μορφή του (λεπιδόπτερο), οπότε  και  θα πάψει να τρέφεται με τα φύλλα των διαφόρων ξενιστών του.
Για το λόγο αυτό αφ ‘ενός δεν ενδείκνυνται μέτρα καταπολέμησης  ( ψεκασμοί με εντομοκτόνα κλπ) , αφετέρου δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την αγροτική παραγωγή.
     

                                                                                                  Ο Δ/ΝΤΗΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που ανοίγει ο Τουρισμός, ακόμα και από τους ίδιους τους εκπροσώπους του κλάδου 

15/05/2021, 7:12 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Πρέβεζα – Αναλυτικά η κατανομή

15/05/2021, 7:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αστυνομικοί της ασφάλειας Πρέβεζας συνέλαβαν σε περιοχή της Αθήνας άνδρα για διακίνηση ναρκωτικών

15/05/2021, 7:01 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με κατοίκους της Τ.Κ. Αμμουδιάς

15/05/2021, 6:56 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέα θεματική Αντιδήμαρχος Πάργας αναλαμβάνει η Αγγελική Ρεπάνη

15/05/2021, 6:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΔΕΥΑ Πρέβεζας : Εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έργο ύδρευσης 620 χιλιάδων ευρώ

14/05/2021, 9:28 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites