Η κάμπια Lymantria dispar που απειλεί τα δάση της Πρέβεζας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το πουρνάρι είναι ο πιο σημαντικός ξενιστής του εντόμου λυμάντρια (Lymantria dispar) , ωστόσο πρόκειται για είδος εξαιρετικά πολυφάγο. Έχει παγκόσμια εξάπλωση και προσβάλλει σύμφωνα με μελέτες περισσότερα από 600 είδη φυτών.

Το συγκεκριμένο είδος εντόμου έχει προσβάλει αρκετά δένδρα και το είδαμε σε μεγάλη έξαρση στο δάσος της Αρχαίας Κασσώπης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες το δασαρχείο έχει προχωρήσει σε κοπή των προσβεβλημένων δένδρων.

Για το συγκεκριμένο έντομο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Πρέβεζας.

Η ΔΑΟΚ ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ προχώρησε άμεσα σε αυτοψία -δειγματοληψία του εντόμου Lymantria dispar  από διάφορες περιοχές της ΠΕ(Μυρσίνη- Ωρωπός-Μεσοπόταμος) για  διαπίστωση του σταδίου που βρίσκεται, ώστε αφού αξιολογηθούν οι  κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν στην αγροτική παραγωγή, να ληφθούν ενδεχομένως άμεσα μέτρα.
Τα δείγματα απεστάλησαν στο Ι.Δ.Ε ( Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών).
Με το από 25/05/2017 έγγραφο του το Ι.Δ.Ε διαπιστώνει  ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η προνύμφη  θα μεταμορφωθεί στην ενήλικη μορφή του (λεπιδόπτερο), οπότε  και  θα πάψει να τρέφεται με τα φύλλα των διαφόρων ξενιστών του.
Για το λόγο αυτό αφ ‘ενός δεν ενδείκνυνται μέτρα καταπολέμησης  ( ψεκασμοί με εντομοκτόνα κλπ) , αφετέρου δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την αγροτική παραγωγή.
     

                                                                                                  Ο Δ/ΝΤΗΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 6 προσλήψεις ΙΔΟΧ στη ΔΕΥΑΠ

30/09/2022, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις συλλήψεις των δύο μελών της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου

30/09/2022, 2:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινούν οι εγγραφές στο Χορευτικό του Δήμου

30/09/2022, 2:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Τοποθετήθηκαν 12 υπόγειοι κάδοι σε Θεσπρωτικό και Φιλιππιάδα

30/09/2022, 2:38 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η συντήρηση του μονοπατιού Σκάλα της Τζαβελενας-Γεφυρα του Ντάλα

30/09/2022, 2:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η περιοχή που θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα και την Τρίτη

30/09/2022, 2:22 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites