Στα Γ.Α.Κ – Αρχεία Νομού Πρέβεζας προς ψηφιοποίηση 35 ιστορικές φωτογραφίες του “Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδας στη Κορέα”

Η όξυνση της κατάστασης στην Κορέα που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες αποτέλεσε την αφορμή για να θυμηθούμε τον πόλεμο της Κορέας και τη συμμετοχή σε αυτόν του «Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδας στην Κορέα». Στο Σώμα αυτό συμμετείχε και ο αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού Απόστολος Μουσγάς. Η σύζυγός του, συμπολίτισσά μας κα Ευθυμία Αλφαντάκη – Μουσγά, διέθεσε στα ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Πρέβεζας προς ψηφιοποίηση 35 ιστορικές φωτογραφίες του συζύγου της τόσο από την περίοδο της αποστολής του στην Κορέα όσο και από την θητεία σε μονάδες διαφόρων πόλεων της Ελλάδας, ανάμεσα στις οποίες και της Πρέβεζας. Ως χαρακτηριστικά δείγματα των φωτογραφιών δημοσιεύουμε δύο από αυτές, η μία εκ των οποίων προέρχεται από την θητεία του Απόστολου Μουσγά στην Κορέα (1952) ενώ η δεύτερη έχει ληφθεί στην αγορά της Πρέβεζας το 1954.
Τα ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Πρέβεζας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στην κα Ευθυμία Αλφαντάκη – Μουσγά και ευελπιστούν ότι και άλλοι συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν το αξιέπαινο παράδειγμά της. Υπενθυμίζουμε προς όλους τους πολίτες της Πρέβεζας που διαθέτουν ιστορικά έγγραφα ή φωτογραφίες την διαρκή και ανοικτή πρόσκλησή μας να φέρουν στα ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Πρέβεζας αυτό το αρχειακό υλικό ώστε να ψηφιοποιηθεί και να γίνει κτήμα όλων των Πρεβεζάνων, παραμένοντας βέβαια το πρωτότυπο υλικό στους κατόχους του.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που ανοίγει ο Τουρισμός, ακόμα και από τους ίδιους τους εκπροσώπους του κλάδου 

15/05/2021, 7:12 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Πρέβεζα – Αναλυτικά η κατανομή

15/05/2021, 7:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αστυνομικοί της ασφάλειας Πρέβεζας συνέλαβαν σε περιοχή της Αθήνας άνδρα για διακίνηση ναρκωτικών

15/05/2021, 7:01 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με κατοίκους της Τ.Κ. Αμμουδιάς

15/05/2021, 6:56 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέα θεματική Αντιδήμαρχος Πάργας αναλαμβάνει η Αγγελική Ρεπάνη

15/05/2021, 6:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΔΕΥΑ Πρέβεζας : Εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έργο ύδρευσης 620 χιλιάδων ευρώ

14/05/2021, 9:28 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites