«Ελπίδα Ζωής» από την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων και στην Πρέβεζα

Την Κυριακή, 11 Ιουνίου θα γίνει η επίσημη τελετή παράδοσης και παραλαβής των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ελπίδα Ζωής» της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. Η τελετή θα γίνει στους νέους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ στη Νεοκαισάρρεια. 
Πρόκειται για έναν οικισμό 7 σπιτιών ενεργειακής κλάσης Α και ενός κεντρικού το οποίο κατασκευάστηκε σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων, το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν από την Περιφέρεια Ηπείρου και θα φιλοξενήσει συνολικά 35 άτομα με νοητική υστέρηση από όλη την Ήπειρο .
Αναλυτική παρουσίαση της νέας αυτής δομής πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
Στην παρουσίαση παρευρέθησαν η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κ. Νατάσα Μπέγκα.

Η κ. Μπέγκα στάθηκε στην αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία από την πρώτη στιγμή ήταν αρωγός της προσπάθειας της ΕΛΕΠΑΠ. Όπως ανέφερε η ίδια το κάθε σπίτι θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 5 άτομα και κάθε άτομο θα έχει το δικό του δωμάτιο και εξειδικευμένο προσωπικό για την φροντίδα του.Στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων θα δημιουργηθεί και το 1ο Κέντρο Θεραπευτικής Καλλιέργειας, ενώ σε συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ μαγειρικής, τα άτομα που διαβιούν στον οικισμό θα κατασκευάζουν αρτοσκευάσματα (μπισκότα κτλ) με τα οποία θα προμηθεύουν τα καταστήματα με σκοπό τα έσοδα να διατίθενται για την υποστήριξη του οικισμού.
Η κ. Μπέγκα έκανε ιδιαίτερη μνεία στην καθοριστική συμβολή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, αλλά και όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ηπείρου το οποίο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της ΕΛΕΠΑΠ για την δημιουργία Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας η οποία θα διοικεί τον οικισμό ώστε να υπάρχει συνέχεια στην διοίκηση με συνέπεια. Σε αυτή την εταιρία η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει με το 50% και το άλλο 50% ανήκει στην ΕΛΕΠΑΠ.
Τέλος η κ. Μπέκα τόνισε πως τόσο μεγάλη προσπάθεια δεν γίνεται σε καμία άλλη ελληνική περιφέρεια, ενώ ξεκαθάρισε πως τα βασικά έσοδα προέρχονται από τα ασφαλιστικά ταμεία των ατόμων, αλλά και από δωρεές της τοπικής κοινωνίας των Ιωαννίνων.
Την κ. Μπέγκα στην παρουσίαση πλαισίωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης για θέματα κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας κ. Γιούλα Μητρροκώστα και η Δέσποινα Καμπούρη, Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην παρουσίαση παρευρέθησαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, εκπρόσωπος από την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Πρέβεζας κ. Αθανάσιος Κεραμιδόγλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Πρέβεζας κ. Δήμος Βασίλειος, από τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με αναπηρία η κ. Φαρμάκη, από τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με αυτισμό, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας κ. Κατσανάκης Απόστολος, από το Δήμο Πρέβεζας η κ. Ελευθερία Αγγέλη και η Σοφία Κωνσταντινίδη, από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ ο κ. Μπέλλος και εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Κυριακή στις 11 π.μ. θα τελεστεί αγιασμός και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί επισήμων και ομιλία της Προέδρου της ΕΛΕΠΑΠ Νατάσας Μπέγκα. Η εκδήλωση θα λήξει με ξενάγηση στους χώρους των Στεγών.
Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites