Ξεκίνησαν τα μαθήματα κολύμβησης των Δημοτικών Σχολείων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας

Με επιτυχία  και με μεγάλη συμμετοχή παιδιών  συνεχίζεται   στο  Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας το πρόγραμμα  κολύμβησης για τους μαθητές της τρίτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων  της Πρέβεζας.
Τα παιδιά, σύμφωνα με τον υπεύθυνο  κολύμβησης της ομάδας  Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Απόστολο Κατσανάκη  δείχνουν ενθουσιασμένα από την επαφή τους με  το νερό   και ανταποκρίνονται πολύ καλά στην όλη διαδικασία.
Ο κ .Κατσανάκης μιλώντας στον Δήμαρχο Πρέβεζας  Χρήστο Μπαϊλη, στον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού  Ευάγγελο Συγκούνα και τους προισταμένους των διευθύνσεων Α’θμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρο Κυραμάρη και Β’θμιας  Κωσταντίνο Καμπουράκη, υπογράμμισε ότι σκοπός  της διδασκαλίας  της κολύμβησης είναι κυρίως η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας και ειδικότερα η απόκτηση  βιωματικής γνώσης των   βασικών κανόνων  ασφαλείας και υγιεινής.
Επίσης τα παιδιά εκπαιδεύονται στον χειρισμό έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον, στην αποφυγή του πνιγμού, στην ανάπτυξη  της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό, στην εξάσκηση  των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, στην  εξοικείωση τους με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία καθώς και την ανάπτυξη της  συνεργασίας και της κοινωνικότητας συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.
Στο πρόγραμμα κολύμβησης -το οποίο θα διαρκέσει έως το τέλος της σχολικής χρονιάς-  έχουν δηλώσει συμμετοχή 360 παιδιά από τα σχολεία  ολόκληρου του Δήμου.
Ο κ .Κατσανάκης ευχαρίστησε  τον Δήμο και όλες τις  συναρμόδιες υπηρεσίες που βοήθησαν στην  πραγματοποίηση   των μαθημάτων εκφράζοντας την ευχή   σύντομα να δοθεί σε χρήση και η μεγάλη πισίνα.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης από την πλευρά του υπογράμμισε ότι   η Δημοτική Αρχή   κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την  βελτίωση των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν τα παιδιά   διαβεβαιώνοντας ότι    η αναβάθμιση των υποδομών  δεν θα σταματήσει εδώ.
“Ολα τα παιδιά πρέπει να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό” τόνισε ο κ. Μπαϊλης    ο οποίος  από την πλευρά του ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν  στην  υλοποίηση του προγράμματος.
Να σημειωθεί ότι  τα  μαθήματα κολύμβησης γίνονται στην μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου  το νερό της οποίας θερμαίνεται ενώ έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία  μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Θεατρική παράσταση στο Αρχαίο Όρραον από την Θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυμνοτόπου

05/08/2021, 8:03 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Δήμος Πάργας: Ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση του νερού στην ΔΕ Φαναρίου

05/08/2021, 7:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησε στην παραλία της Πρέβεζας η Ομαδικής Έκθεσης Εικαστικών Δημιουργιών με θέμα την Ελληνική Επανάσταση

05/08/2021, 7:38 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κλειστά για 10 μέρες τα λογιστικά γραφεία

05/08/2021, 1:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στα τρέχοντα θέματα των ιδιοκτητών ακινήτων εστίασε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς

05/08/2021, 1:29 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites