Στις πρώτες επιλογές των Κυπρίων τουριστών η Ήπειρος

Για 14η συνεχή  χρονιά η Ήπειρος έδωσε έντονο “παρών” στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “Ταξίδι 2017” που διοργανώθηκε στη Λευκωσία. Τα επίσημα εγκαίνιά της έγιναν από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε και το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου τον υποδέχτηκε ο επικεφαλής της αποστολής  Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Σιώλος.
Ο Υπουργός μετέφερε τις θετικές εντυπώσεις που αποκομίζουν οι Κύπριοι που επισκέπτονται την Ήπειρο, ενώ το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον επισήμαναν στις συναντήσεις που είχαν με τον Εκτελεστικό Γραμματέα, οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της Μεγαλονήσου που προγραμματίζουν εκδρομές για περιοχές της Ηπείρου.
Ο Εκτελεστικός Γραμματέας  κ. Δ. Σιώλος, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου κ. Ντίνο Κούκκουρα, συζήτησε τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της Ηπείρου, η αυξητική τάση των Κυπρίων για ταξίδια στο εξωτερικό,  όπως προκύπτει και από τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου, κατά το οποίο υπήρξε αύξηση κατά 22% σε σχέση με πέρυσι. Στις επιμέρους συζητήσεις που είχε με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, τέθηκαν επίσης και προβληματισμοί που ανακύπτουν από την έως τώρα δραστηριοποίησή τους στην Ήπειρο, μεταξύ των οποίων ήταν κι αυτό της μη επαρκούς και ολοκληρωμένης λειτουργίας του Αεροδρομίου Ιωαννίνων.
Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός   επισκεπτών  ζητώντας και λαμβάνοντας αναλυτικές πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, τις φυσικές ομορφιές της, τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής,  τις υποδομές που διαθέτει για τη φιλοξενία των τουριστών  για τον ορεινό και εναλλακτικό τουρισμό καθώς επίσης και για τα Αρχαιολογικά και Βυζαντινά μνημεία της.
Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα  από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην φετινή έκθεση “Ταξίδι” ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δ. Σιώλος, υπογράμμισε το πολύ θετικό κλίμα που υπάρχει στους Κύπριους για την Ήπειρο, προσθέτοντας και τα εξής:  “Είμαστε πλέον ένας γνωστός και σταθερός προορισμός για τους Κύπριους αδελφούς μας. Αυτό το καλό κλίμα πρέπει να το συντηρήσουμε και να το βελτιώσουμε περαιτέρω παρέχοντας, τις καλύτερες δυνατές και ποιοτικές υπηρεσίες. Εκείνο που επιδιώκουμε είναι οι επισκέπτες από την Κύπρο να ανακαλύψουν όλα τα “μυστικά” της Ηπείρου, τα θαλάσσια και ορεινά θέρετρά της, αλλά και τις άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τις οποίες μπορούν να απολαμβάνουν δώδεκα μήνες το χρόνο”.    
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, φιλοξενήθηκε επίσης ο Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος, ο οποίος πρόβαλλε με οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό τη μοναδικότητα του Σπηλαίου Περάματος, που εντάσσεται στα πρώτα ενδιαφέροντα των Κυπρίων που επισκέπτονται την Ήπειρο.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης : “Τώρα είναι η ευκαιρία να επενδύσουμε σε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με καταλύτη την τεχνολογία”

18/06/2021, 6:03 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ο K. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της TeamViewer στα Γιάννενα

18/06/2021, 4:26 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ : Στο νέο Εμβολιαστικό Κέντρο ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης

18/06/2021, 12:06 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ : Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τη Γενική  Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

18/06/2021, 11:17 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στα Γιάννενα σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

18/06/2021, 9:04 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Στα Γιάννενα αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

17/06/2021, 8:32 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites