Μοναδικά υπέροχη Πασχαλινή συναυλία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πρέβεζα

Μια μοναδικά υπέροχη συναυλία ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Βαίων 9 Απριλίου 2017, στον ιερό ναό του Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πρέβεζα. Συμμετείχαν η συμφωνική ορχήστρα του δήμου Ιωαννίνω, το γυναικείο φωνητικό σύνολο cantus, η χορωδία του λυκείου Ιωαννίνων, η χορωδία του δημοτικού ωδείου Ιωαννίνων, η παιδική χοροωδία Πρέβεζας “Αρμονία” και η Μικτή χορωδία Πρέβεζας “Αρμονία.”  Την Εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο πολιτιστικός σύλλογος “Πρέβεζα” η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το πνευματικό κέντρο του δήμου Ιωαννιτών και η χορωδία Πρέβεζας “Αρμονία.” Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει τον ιερό ναό,




τόσο εντός όσο και στον προαύλιο χώρο και απόλαυσε μια μοναδικά υπέροχη Πασχαλινή συναυλία. Την μουσική διεύθυνση της συμφωνικής ορχήστρας του δήμου Ιωαννίνων, είχε ο Φοίβος Παπαδόπουλος, ενώ σολίστ ήταν ο Πρεβεζάνος Ηλίας Λιβιεράτος, ο οποίος ήταν εξαιρετικός!





 Από την πλευρά του ο πατέρας Γεώργιος από τον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τόνισε μεταξύ άλλων: “Μερικά πράγματα, χαράσσονται τόσο εύκολα μέσα μας. Η περυσινή εκδήλωση είναι έντονα χαραγμένη μέσα μας, γι’ αυτό και φέτος μόλις υπήρξε ενδιαφέρον να γίνει αυτή η εκδήλωση, φυσικά με πολύ χαρά και η Μητρόπολη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, αλλά και εμείς ως εκκλησιαστικό συμβούλιο δεχθήκαμε να φιλοξενήσουμε αυτή τη μουσική εκδήλωση. Η μουσική έχει χαρακτηριστεί και ως τέχνη των Αγγέλων και μέσα από την εκκλησία την χρησιμοποιούμε κατά κόρον. Έτσι ένας από τους ύμνους λέει ότι όχι μόνο ψέλνουμε με το στόμα, αλλά και με τις χορδές των οργάνων, όλα μαζί προς δόξα Θεού. Σήμερα η εισαγωγική ημέρα, για τη μεγάλη εβδομάδα, αυτή η εκδήλωση, θα μας βάλει όσο γίνεται πιο όμορφα, στο νόημα της μεγάλης εβδομάδας και με το καλό μεταφέροντας και τις ευχές του σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, για καλή Αγία εβδομάδα, καλή επιτυχία στην εκδήλωση και καλό πάσχα.”




 Από την πλευρά του στο σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης, τόνισε μεταξύ άλλων: Σεβαστέ πάτερ, αγαπητοί συμπολίτες, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση.  Μια εκδήλωση ιδιαίτερα σημαντική και ξεχωριστή αφού γίνεται στον ιερό χώρο του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και πρόκειται για μια εκδήλωση που συμβάλλει στη διατήρηση, στην ανάδειξη και την προβολή του λαϊκού μας πολιτισμού. Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης, για την προσπάθεια που κάνουν να μεταφέρουν αρχές και αξίες, στη νέα γενιά. Από το βράδυ ξεκινά η Μεγάλη εβδομάδα των Παθών του Κυρίου. Μια εβδομάδα που θα πρέπει να είναι αυτοκριτικής και περισυλλογής για όλους μας και εύχομαι ειλικρινλά να αντλήσουμε δύναμη και ελπίδα, από τα Πάθη του Χριστού, το δε φως της Ανάστασης να φωτίζει τις καρδιές όλων μας, για να έρθουμε στο δρόμο της αρετής, στο δρόμο του ανθρωπισμού. Έστω κι αυτές τις λίγες μέρες, να είμαστε περισσότερο άνθρωποι. Καλό Πάσχα.”







Ήταν κατά γενική ομολογία μια υπέροχη, μέσα στο κλίμα των ημερών μουσική Πασχαλινή εκδήλωση και αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημα μας στους συντελεστές της.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites