Ημερίδα για τον Αμβρακικό σήμερα στην Πρέβεζα

Σήμερα στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Μαργαρώνα Ρουαγιάλ” ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού και το Πανεπιστήμιο Πατρών θα πραγματοποιήσει ημερίδα όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Η ανοξική ζώνη του Αμβρακικού κόλπου: Αποτύπωση, Επιπτώσεις και Διαχείριση». Στόχος του έργου είναι συγκέντρωση, αρχειοθέτηση, ανάλυση, και παρουσίαση βιοτικών και αβιοτικών στοιχείων που…
σχετίζονται με την ανοξική ζώνη και τις επιπτώσεις της και παράλληλα την οργάνωση μιας δομής παρακολούθησης και διαχείρισης. Η επιδίωξη είναι το έργο να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας δομής πολύπλευρης παρακολούθησης του οικοσυστήματος του Αμβρακικού, με έμφαση πάντα στο μείζον πρόβλημα της ανοξίας, όπως προβλέπεται στα πλαίσια της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Παράκτιας Ζώνης. Μετά το πέρας του έργου, η δομή αυτή θα χρησιμεύσει στην ενίσχυση της δραστηριότητας του Φορέα Διαχείρισης των Υγροτόπων του Αμβρακικού που και με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμίσει τη θέση του θεματικά και θεσμικά. Το έργο λοιπόν αναμένεται να οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των υδάτινων μαζών του Αμβρακικού, περιορίζοντας έτσι τις αρνητικές επιπτώσεις στις παραγωγικές και άλλες δραστηριότητες των κοινοτήτων που έχουν άμεση εξάρτηση από το συγκεκριμένο οικοσύστημα.Aντίστοιχη ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες στην Άρτα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Χρήστος Ιωάννου εκλέχθηκε με μεγάλη διαφορά στις εκλογές του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

17/09/2021, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την ημέρα Εθνικής  Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμά η Π.Ε Πρέβεζας

17/09/2021, 1:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” : Ένα έργο οδικού φωτισμού στο “πουθενά”

17/09/2021, 1:01 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έκδοσης αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 4Κ/2020 ΑΣΕΠ, για προσλήψεις τακτικού προσωπικού στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

17/09/2021, 12:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα ονόματα που “παίζουν” για την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Πρέβεζας

17/09/2021, 12:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το ‘παιχνίδι’ της ανακύκλωσης συνεχίζεται στο Δήμο Ζηρού

17/09/2021, 12:02 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites