Δεν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του προέδρου της ΠΣΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Την Τετάρτη 22/3/2017 συνήλθε το ΔΣ της ΠΣΕ, προκειμένου να συζητήσει την εισήγηση του στην τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2/4/2017. Λίγες ώρες ενωρίτερα ο πρόεδρος είχε αποστείλει στα μέλη του ΔΣ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σχέδιο εισήγησης Διοικητικού απολογισμού, αποτελούμενο από περίπου 16 σελίδες. Οικονομικός απολογισμός δεν εστάλη.
Στις 16 σελίδες η γύμνια δεν μπόρεσε να κρυφτεί! Αν και οι 3 σελίδες ήταν μια ανοικτή προσωπική επίθεση ενάντια στον επικεφαλής της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, το σύνολο απεικονίζει την πορεία της ΠΣΕ 12 μήνες τώρα. Κάθε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε κάποιος από το προεδρείο, βαπτίστηκε εκδήλωση της ΠΣΕ! Προκειμένου να αποκρύψουν την ολοκληρωτική απουσία δράσης στα Ηπειρωτικά προβλήματα, έβαλαν στο κείμενο και εκδηλώσεις από προηγούμενες θητείες. Ο προτεινόμενος προγραμματισμός, είναι χωρίς στόχους και χωρίς συνοχή. Καμία προεργασία στις επιτροπές. Αυτή η θητεία λοιπόν δεν μπορούσε να εγκριθεί στο ΔΣ και αυτό συνέβη.
Το ΔΣ είχε από παλιότερα αποφασίσει να κλείνει την οικονομική χρήση από εφέτος και εξής, στις 31 Δεκεμβρίου και όχι στις 28 Φεβρουαρίου, όπως μέχρι τώρα συνηθιζόταν. Ο ταμίας έφερε στο ΔΣ την ταμειακή κατάσταση της 31/12/2016, χωρίς να αναφέρονται οι οφειλές της ΠΣΕ και αντιστοίχως οι απαιτήσεις της έναντι τρίτων. Παρά τις συνεχείς προφορικές- αλλά και γραπτές- οχλήσεις μας, η καταστατική αυτή υποχρέωση του ταμία για την ενημέρωση του ΔΣ με διμηνιαίες ταμιακές καταστάσεις, ουδέποτε εκπληρώθηκε. Δηλώσαμε ότι δεν θέτουμε κανένα θέμα κακοδιαχείρισης, διευκρινίζοντας πως μιλάμε για την οικονομική και όχι την ταμιακή διαχείριση. Στην ολιγόλεπτη συζήτηση στο ΔΣ, αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική στα οικονομικά της ΠΣΕ και ότι εκεί βρίσκεται ο βασικός λόγος της οικονομικής της ασφυξίας. Η άρνηση του προέδρου να δεχθεί την απομόνωση της ταμιακής διαχείρισης από τον οικονομικό απολογισμό, είχε ως φυσικό επακόλουθο να μην εγκριθεί ούτε αυτός.
Στη χτεσινή (31/3/2017) συνεδρίαση του ΔΣ (έγινε μετά από αίτημα 5  συμβούλων), προσκομίσθηκαν τα στοιχεία από τον Ταμία και διαπιστώθηκε η συμφωνία των λογιστικών στοιχείων. Με δεδομένο, όμως, ότι δεν εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός από το ΔΣ, εισάγεται κατευθείαν στη συνέλευση η ταμειακή κατάσταση προς ψήφιση, και η πολιτική αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων της ΠΣΕ θα συζητηθεί με την έγκριση των πεπραγμένων.
Αυτό που τώρα απομένει, είναι η τυπική απόρριψη των πεπραγμένων και από τη αυριανή Γενική Συνέλευση. Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους αντιπροσώπους να καταδικάσουν με την ψήφο τους την διοίκηση των 12 μηνών και να υπερψηφίσουν την έκθεση της Ελεγκτικής επιτροπής.
Αθήνα 1 Απριλίου 2017

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η σύνθεση του διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΝΑΜ μετά την μετατροπή της εταιρίας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό

15/09/2021, 3:21 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η τουριστική κίνηση του καλοκαιριού στην Ήπειρο

15/09/2021, 2:56 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Κορωνοϊός : 77 νέα κρούσματα στην Ήπειρο – Τα νέα κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας

14/09/2021, 5:44 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αλ. Καχριμάνης : Kάποια «κουρελόχαρτα» που δίνονται από κάποιους επιτήδειους ότι έκαναν τεστ δεν έχουν καμία αξία

14/09/2021, 5:11 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Το μεγαλύτερο και παλιότερο παραδοσιακό παζάρι της Ηπείρου ο “Λάμποβος” θα γίνει φέτος στην Παραμυθιά

14/09/2021, 9:52 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη έρευνα αγοράς εμπιστοσύνης στα παραδοσιακά Ελληνικά και Ηπειρωτικά προϊόντα  

13/09/2021, 8:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites