Κυριακή, 19/01/2020

Δεν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του προέδρου της ΠΣΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Την Τετάρτη 22/3/2017 συνήλθε το ΔΣ της ΠΣΕ, προκειμένου να συζητήσει την εισήγηση του στην τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2/4/2017. Λίγες ώρες ενωρίτερα ο πρόεδρος είχε αποστείλει στα μέλη του ΔΣ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σχέδιο εισήγησης Διοικητικού απολογισμού, αποτελούμενο από περίπου 16 σελίδες. Οικονομικός απολογισμός δεν εστάλη.
Στις 16 σελίδες η γύμνια δεν μπόρεσε να κρυφτεί! Αν και οι 3 σελίδες ήταν μια ανοικτή προσωπική επίθεση ενάντια στον επικεφαλής της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, το σύνολο απεικονίζει την πορεία της ΠΣΕ 12 μήνες τώρα. Κάθε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε κάποιος από το προεδρείο, βαπτίστηκε εκδήλωση της ΠΣΕ! Προκειμένου να αποκρύψουν την ολοκληρωτική απουσία δράσης στα Ηπειρωτικά προβλήματα, έβαλαν στο κείμενο και εκδηλώσεις από προηγούμενες θητείες. Ο προτεινόμενος προγραμματισμός, είναι χωρίς στόχους και χωρίς συνοχή. Καμία προεργασία στις επιτροπές. Αυτή η θητεία λοιπόν δεν μπορούσε να εγκριθεί στο ΔΣ και αυτό συνέβη.
Το ΔΣ είχε από παλιότερα αποφασίσει να κλείνει την οικονομική χρήση από εφέτος και εξής, στις 31 Δεκεμβρίου και όχι στις 28 Φεβρουαρίου, όπως μέχρι τώρα συνηθιζόταν. Ο ταμίας έφερε στο ΔΣ την ταμειακή κατάσταση της 31/12/2016, χωρίς να αναφέρονται οι οφειλές της ΠΣΕ και αντιστοίχως οι απαιτήσεις της έναντι τρίτων. Παρά τις συνεχείς προφορικές- αλλά και γραπτές- οχλήσεις μας, η καταστατική αυτή υποχρέωση του ταμία για την ενημέρωση του ΔΣ με διμηνιαίες ταμιακές καταστάσεις, ουδέποτε εκπληρώθηκε. Δηλώσαμε ότι δεν θέτουμε κανένα θέμα κακοδιαχείρισης, διευκρινίζοντας πως μιλάμε για την οικονομική και όχι την ταμιακή διαχείριση. Στην ολιγόλεπτη συζήτηση στο ΔΣ, αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική στα οικονομικά της ΠΣΕ και ότι εκεί βρίσκεται ο βασικός λόγος της οικονομικής της ασφυξίας. Η άρνηση του προέδρου να δεχθεί την απομόνωση της ταμιακής διαχείρισης από τον οικονομικό απολογισμό, είχε ως φυσικό επακόλουθο να μην εγκριθεί ούτε αυτός.
Στη χτεσινή (31/3/2017) συνεδρίαση του ΔΣ (έγινε μετά από αίτημα 5  συμβούλων), προσκομίσθηκαν τα στοιχεία από τον Ταμία και διαπιστώθηκε η συμφωνία των λογιστικών στοιχείων. Με δεδομένο, όμως, ότι δεν εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός από το ΔΣ, εισάγεται κατευθείαν στη συνέλευση η ταμειακή κατάσταση προς ψήφιση, και η πολιτική αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων της ΠΣΕ θα συζητηθεί με την έγκριση των πεπραγμένων.
Αυτό που τώρα απομένει, είναι η τυπική απόρριψη των πεπραγμένων και από τη αυριανή Γενική Συνέλευση. Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους αντιπροσώπους να καταδικάσουν με την ψήφο τους την διοίκηση των 12 μηνών και να υπερψηφίσουν την έκθεση της Ελεγκτικής επιτροπής.
Αθήνα 1 Απριλίου 2017
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ