Δευτέρα, 09/12/2019

Ευκαιρία να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Την ευκαιρία να λυθεί το κτιριακό ζήτημα του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας θα έχει ο Δήμος Πρέβεζας μέσω της πρόσκλησης «Υποδομές Προσχολικής και Σχολικής Εκπαίδευσης» που δίνεται στη δημοσιότητα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020.
Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου η πρόσκληση, συνολικής δημόσιας δαπάνης 5.250.000 ευρώ, στοχεύει στην επίτευξη επαρκών χώρων και συνθηκών ασφαλούς παραμονής στις σχολικές μονάδες, στην αντιμετώπιση των ποιοτικών και ποσοτικών ελλείψεων κατά την διάρκεια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, και κατ’ επέκταση στην πρόληψη των εκπαιδευτικών διαρροών.Ενδεικτικά, στο πλαίσιο της πράξης μπορούν να χρηματοδοτηθούν:

1. Ανέγερση νέων κτιριακών υποδομών ή επέκταση σχολικών μονάδων Προσχολικής Αγωγής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (και εξοπλισμός σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παροχή του από τον αρμόδιο φορέα)
2. Βελτίωση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών των ανωτέρω σχολικών μονάδων.  

Η αίτηση χρηματοδότησης, εκ μέρους των ενδιαφερόμενων Δήμων, θα πρέπει να υποβληθεί  από τις 5/05/2017 έως τις 26/06/2017 και ώρα 14:00 (Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος της Πρέβεζας έχει προχωρήσει από τις 28 Αυγούστου του 2016 στη Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης οικοπέδου συνολικού εμβαδού 26,111στρεμμάτων στην θέση “κουμιώτη” ΤΚ Μύτικα για το σκοπό αυτό. Μένει λοιπόν να υπάρχει σχετική μελέτη για να μην χαθεί αυτή η πολύ μεγάλη ευκαιρία για να λυθεί το κτιριακό θέμα του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ