Παρασκευή, 17/01/2020

Αυξάνονται τα μέτρα προστασίας για τους αιωνόβιους πλάτανους στον ποταμό Αχέροντα που πεθαίνουν από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους

Μια σοβαρή μεταδοτική ασθένεια απειλεί εδώ και 4 χρόνια τα πανέμορφα και αιωνόβια πλατάνια που βρίσκονται στον Ποταμό Αχέροντα.
Σχετικά με του πλάτανους που βρίσκονται στις Πηγές του Αχέροντα στην Γλυκή, η αρμόδια Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας προχώρησε στον καθορισμό 25 οριοθετημένων ζωνών ασφαλείας ( εκ των οποίων η μία είναι διευρημένη) , στις οποίες συνεχείς έλεγχοι για τον εντοπισμό της ασθένειας και άμεση επέμβαση για την καταστροφή των προσβεβλημένων δένδρων στα αρχικά στάδια προσβολής.
Ενδεικτικό της σοβαρότητας και της μεταδοτικότητας της ασθένειας είναι το γεγονός, ότι σύμφωνα με την απόφαση απαγορεύεται η μεταφορά φυτευτικού υλικού ή ξύλου πλατάνους από τις συγκεκριμένες ζώνες προς άλλες περιοχές.
 Τέλος η συγκεκριμένη απόφαση καθορίζει επίσης 64 νέες εστιακές ακτίνας 100 μέτρων γύρω από κάθε εστία προσβολής, εντός των οποίων θα απαγορεύεται χωρίς άδεια της Δασικής Υπηρεσίας να πραγματοποιηθούν χωματουργικές εργασίες (διανοίξεις δρόμων και ρεμάτων , αμμοληψίες ή ακόμα και όργωμα αγρών)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ