Σάββατο, 14/12/2019

Άσκηση ετοιμότητας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΦ/ΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθεί « ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ» με τη συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών, στις 28-04-2017 ημέρα Παρασκευή και περί Ω/10:00΄ στις εγκαταστάσεις του SUPER MARKET AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ που βρίσκεται στο 4ο χλμ ΕΟ Πρέβεζας-Ιωαννίνων του Δήμου Πρέβεζας.
Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο της αποθήκης του SUPER MARKET όπου υπάρχει μεγάλος όγκος εμπορευμάτων, εντός της οποίας έχει εγκλωβιστεί ένα (1) άτομο που λόγω εισπνοής καπνών έχει χάσει τις αισθήσεις του.
Η Υπηρεσία μας κατόπιν ειδοποίησης για την εκδήλωση της πυρκαγιάς σημαίνει συναγερμό, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει την ΕΛ.ΑΣ., τον ΔΕΔΔΗΕ και το Ε.Κ.Α.Β.
Η πυροσβεστική έξοδος που αναχωρεί για τον τόπο του συμβάντος αποτελείται από τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα και οκτώ (8) άτομα.
Η πυροσβεστική έξοδος μετά από συντονισμένες ενέργειες, υπό τις οδηγίες του επικεφαλής, προβαίνει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ ταυτόχρονα εντοπίζεται το εγκλωβισμένο άτομο το οποίο και διασώζεται.
Στη συνέχεια μετά την επιστροφή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ακολουθεί απολογισμός, παρατηρήσεις, κριτική και προτάσεις για την όλη διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας.

Πρέβεζα 24 Απριλίου 2017
Ο Διοικητής

Θεόδωρος Χ. Βαρδής
Αντιπύραρχος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ