ΒΙΝΤΕΟ: Γης … Μαδιάμ το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας – Για “πραξικοπηματικές διαδικασίες” έκανε λόγο η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης

Ένταση επικράτησε κατα την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.
Αφορμή για το τεταμένο κλίμα στάθηκε ο ορισμός των μελών στα νέα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΥΑΠ και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας.

 Το πρόβλημα κατά την διάρκεια εντοπίστηκε στο τρόπο με τον οποίο το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και η πλειοψηφία των παρατάξεων της μείζονος αντιπολίτευσης πλην της ΑΣΥΠ του κ. Παππά ερμήνευσαν τον νόμο που καθορίζει την διαδικασία ορισμού των μελών των Δ.Σ.

Από την πλευρά της η συμπολίτευση, δηλαδή η παράταξη του κ. Μπαϊλη όρισε τα δικά της μέλη που είναι για την ΔΕΥΑΠ οι: Δημήτρης Αυδίκος (Πρόεδρος)  με αναπληρωτή τον κ. Κατσαούνο, Χρήστος Νέσσερης (Αντιπρόεδρος) με αναπληρωτή τον κ. Ντίτσο, Νικολάου Ευάγγελος (πολίτης) και Πηνελόπη (Πόπη) Παππά (πολίτης),τον Χαράλαμπο Οικονόμου (από τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ,με αναπληρώτρια την Σταυρούλα Ηλιοπούλου) και τον Δημήτρη Παππά ως εκπρόσωπο του ΤΕΕ με , αναπληρωτη τον Ανδρέα Αναστασόπουλο).
Και για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο οι : Συγκούνας Ευάγγελος (Πρόεδρος) , Δημήτρης Κατσιπανέλης (Αντιπρόεδρος) , Παπαϊωανίδου  Ελευθερία (μέλος) και Θεόδωρος Κατσαούνος (μέλος)

 Το …”πάρτι” ξεκίνησε όταν η μείζονα αντιπολίτευση κλήθηκε να ορίσει δικούς της αντιπροσώπους για το Συμβούλιο στη ΔΕΥΑΠ. Τότε πήρε το λόγο ο κ. Κλάπας ο οποίος ζήτησε, όπως ορίζει ο ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, να γίνει μυστική ψηφοφορία για τα μέλη της αντιπολίτευσης,εφόσον είναι περισσότεροι από ένας, κάνοντας λόγο ταυτόχρονα για παρασκηνιακές διαδικασίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, που ήθελαν την συμπολίτευση να έχει παρεισφρήσει στην αντιπολίτευση, ώστε εκείνη να ορίσει μέλη τα οποία είναι αρεστά στην παράταξη του κ. Μπαϊλη, υποννοόντας φυσικά την παράταξη του Τάκη Παππά. «Συνέβησαν πράγματα που εγώ όσα χρόνια ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση, τα θεωρώ πρωτοφανή. Στους περισσότερους είναι γνωστό το τι επιχειρείται…Δεν κάνετε εξήγηση του νόμου κε Δήμαρχε. Κάνετε εξωτερίκευση των συμφωνιών που έχουν γίνει. Φανερά και ξάστερα. Πρέπει να πάμε στο άρθρο 240. Η μειοψηφία από μόνη της ορίζει ποιον θα ορίσει. Είναι πρωτοφανές σε εκλογική διαδικασία να προτρέπετε τη μειοψηφία να τα… πει μεταξύ της. Οι τοποθετήσεις είναι πολιτικές. Η εγκύκλιος είναι σαφής. Θα κάνουμε διαδικασίες μεταξύ μας για να ορίσουμε τον έναν. Αφορά εμάς και όχι την πλειοψηφία»


 Ο κ. Παππάς ο οποίος καθόλη την διάρκεια της διαδικασίας είχε εριστικό ύφος  αντέδρασε αμέσως λέγοντας πως “ο Νόμος δεν ερμηνεύεται όπως υποστηρίζει ο κ. Κλάπας” και όρισε δικούς του υποψηφίους οι οποίοι ήταν: Για την ΔΕΥΑΠ: ο κ. Τσούτσης (Αντιπρόεδρος) με αναπληρωτή τον κ. Δαρδαμάνη
Για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πρότεινε τον εαυτό του και την κα Φιλία Ρέππα (πολιτικός μηχανικός)

 Στη συνέχεια και μετά από αρκετές συζητήσεις ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φραγκούλης ο οποίος μάλιστα καθόλη την διάρκεια τάχθηκε υπέρ της πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης δείχνοντας μάλιστα πολύ ενοχλημένος από την στάση της συμπολίτευσης (δηλαδή της παράταξης του κ. Μπαϊλη) και λέγοντας χαρακτηριστικά μετά το τέλος της διαδικασίας “Κάναμε συνέταιρο τον Τάκη Παππά. Αν είναι δυνατόν. Πού φτάσαμε…”, πρότεινε να αποχωρήσει η συμπολίτευση για 5 λεπτά από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συζητήσουν και να έρθουν σε μία συννενοήση.

Κατά την διάρκεια αυτής της συζήτησης η πλειοψηφία της μείζονος αντιπολίτευσης δηλαδή οι τρεις παρατάξεις “Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας”, η “Ριζοσπαστική Συνεργιασία” και η “Λαϊκή Συσπείρωση” πρότειναν για την ΔΕΥΑΠ τον κ. Σπυράκο από την Λαϊκή Συσπείρωση και να γίνει ψηφοφορία μεταξύ αυτού και του κ. Τσούτση που πρότεινε η ΑΣΥΠ του κ. Παππά, με τον τελευταίο να μην αποδέχεται και να απέχει από αυτή τη μεταξύ τους διαδικασία, λέγοντας πως θα συμμετέχει στη διαδικασία της ψηφοφορίας επι του συνόλου κάτι το οποίο φυσικά δεν προβλέπεται.
Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κορωναίος παρακάμπτωντας τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, προχώρησε σε μία διαδικασία που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά των δημοτικών Συμβουλίων κάνοντας το “χατήρι” του κ. Παππά και διενεργόντας δύο ξεχωριστές ψηφοφορίες.
Αυτό εξόργησε την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης η οποία αποχώρησε από την διαδικασία. Μάλιστα παίρνοντας τον λόγο ο κ.Νίτσας έκανε λόγο για πραξικοπηματική διαδικασία, με τον κ. Κλάπα να το επαναλαμβάνει στην επόμενη ψηφοφορία για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο από την οποία επίσης αποχώρησαν οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τους ίδιους ακριβώς λόγους.
Χαρακτηριστικό της διαδικασίας είναι το γεγονός ότι παρότι αποχώρησαν δεν απέσυραν τις υποψηφιότητες τους από τις διαδικασίες οι οποίες ήταν:
Για την ΔΕΥΑΠ :  Τον κ. Σπυράκο
Για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο: Τον Διονύση Καλλίνικο και τον Παναγιώτη Τσούτση
Ακόμα πιο χαρακτηριστικό της διαδικασίας ήταν το γεγονός ότι ο κ. Παππάς που αυτοπροτάθηκε για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πήρε  σε σύνολο 21 ψηφισάντων από την παράταξη του κ. Μπαϊλη 20 ψήφους δηλαδή  αν το μεταφράσουμε σε ποσοστό  το 99% των συμβούλων και η κα Ρέππα που προτάθηκε από τον κ. Παππά πήρε 19, την ώρα που από τις προτάσεις των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο κ. Τσούτσης πήρε 1 και ο κ. Καλλίνικος κανέναν.
Οι τρεις παρατάξεις που αποχώρησαν σε ερώτηση μας,  μας διαβεβαίωσαν πως θα καταθέσουν ένσταση επί της διαδικασίας κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η αποκεντρωμένη διοίκηση να απορρίψει την διαδικασία.
Αν η αποκεντρωμένη δεν κάνει δεκτή την ένσταση των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης που αποχώρησαν από την διαδικασία τότε τα νέα διοικητικά συμβούλια θα είναι για την ΔΕΥΑΠ τα τακτική μέλη  (που απαρτίζεται από 7 ) είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Δημήτρης Αυδίκος- Πρόεδρος, Χρήστος Νέσσερης -Αντιπρόεδρος και μέλη ο Χρήστος Τσούτσης από τη μείζονα αντιπολίτευση ,ο Χαράλαμπος Οικονόμου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, από πολίτες οι Ευάγγελος Νικολάου και Πόπη Παππά. καθώς και ο Τάκης Παππάς ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ. Τα Αναπληρωματικά Μέλη είναι οι Kατσαούνος Θεόδωρος , Ντίτσος Γεράσιμος από την πλειοψηφία , Δαρδαμάνης Ιωάννης από τη μείζονα αντιπολίτευση, από πολίτες οι Χριστοδούλου Χριστόδουλος και Ροντογιάννη Παναγιώτα, η Ηλιοπούλου Σταυρούλα ως εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ και ο Ανδρέας Αναστασόπουλος από το ΤΕΕ.

To νέο Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου απαρτίζεται από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας Βαγγέλη Συγκούνα (Πρόεδρο), Δημήτρη Κατσιπανέλη (Αντιπρόεδρο), την Ελευθερία Αγγέλη- Παπαϊωαννίδη και το Θεόδωρο Κατσαούνο, τον Τάκη Παππά από τη μείζονα αντιπολίτευση , την Ρέππα Φιλία (πολιτικός μηχανικός) πολίτη και το Λιμενάρχη Πρέβεζας κ. Τιφτικίδη ως τακτικά μέλη. Τα Αναπληρωματικά Μέλη είναι Αναγνώστου Νικόλαος ,Κακιούζης Χαράλαμπος, Ντίτσος Γεράσιμος, Σάφη Παπαγεωργίου Χριστίνα, Παπανικολάου Ευάγγελος, Παππά Ελένη και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής. 

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites