Τετάρτη, 14/11/2018

Στην Πρέβεζα ο Επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Γιώργος Παπαπροδρόμου

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης στα πλαίσια της Σχολής Γονέων για την περίοδο 2016-2017.

 Το θέμα της ομιλίας ήταν η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς μιας και το internet είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τόσο των γονιών όσο και των παιδιών.

Την ομιλία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου και ο ψυχολόγος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Γεώργιος Νάκος.

Στο επίκεντρο της ομιλίας βρέθηκαν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την καθημερινή έκθεση των παιδιών στο διαδίκτυο με βασικότερους τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την αποπλάνηση ανηλίκων που συναντάται κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και συνολικά ο εθισμός των παιδιών στο διαδίκτυο.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπαποστόλου τόνισε και τα θετικά του διαδικτύου λέγοντας χαρακτηριστικά πως  «Δεν λέμε όχι στο διαδίκτυο, έχει πάρα πολλά θετικά. Ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε τα προβλήματα, τις απειλές και τους κινδύνους που υπάρχουν προκειμένου να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια»

Όσοι γονείς έχουν βάσιμες υποψίες ότι το παιδί τους έχει πέσει θύμα κάποιας εκ των διαδικτυακών απειλών ή επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση μπορούν να απευθυνθούν στην τηλεφωνική γραμμή 11188, στο www.cyberkid.gr και στο www.cyberalert.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ